Στην Αλβανία καλπάζει ο κορωνοϊός – Επίκεντρο τα Τίρανα

Στην Αλβανία «καλπάζει» ο κορωνοϊός με δύο ακόμη νεκρούς και 72 νέα κρούσματα να μετρά το τελευταίο 24ωρο η γειτονική Αλβανία. Τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα (19) εντοπίζονται στα Τίρανα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Υγείας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 72 νέα κρούσματα, 77 ασθενείς βρίσκονται στο νοσοκομείο και 15 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού στην Αλβανία πλησιάζουν τα 1.000, ενώ η χώρα μετρά συνολικά 2.402 περιστατικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Albanian Daily News.

Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη τις τελευταίες ημέρες, καθώς πέρα από τα κρούσματα αυξάνεται και ο αριθμός όσων χρειάζονται νοσηλεία ή εισαγωγή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το Υπουργείο Υγείας με την ανακοίνωσή του απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση ότι μη τήρηση των μέτρων θα θεωρείται ως πράξη που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή όλων.

«Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε την εξάπλωση της λοίμωξης είναι να τηρήσουμε τα μέτρα, όπως την φυσική απόσταση, τη χρήση μάσκας, την προσωπική υγιεινή και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες και τους ιδιωτικούς χώρους.

»Η αυστηρή τήρηση των καθιερωμένων μέτρων θα διαφυλάξει την υγεία μας.

»Η παραβίαση των κανόνων από οποιονδήποτε θα θεωρείται πράξη που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία όλων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Από την Αλβανία δύο εισαγόμενα κρούσματα στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι και τα δύο εισαγόμενα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή στην Ελλάδα είναι από την Αλβανία.