Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Συνοριοφύλακας το επόμενο βήμα μετά τον εφιάλτη του Χονγκ Κονγκ

Η 22χρονη έδωσε εξετάσεις στην Ελληνική Αστυνομία – Πιθανότατα στη Λέσβο η τοποθέτησή της – «Θέλει να δουλέψει» δηλώνει ο συνήγορός της – Η περιπέτεια του 2017 που έληξε δύο χρόνια αργότερα αφού κρίθηκε ομόφωνα αθώα

Στο πλευρό του νόμου και της τάξης θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η 22χρονη από τη Μυτιλήνη η οποία πέρασε έναν απίστευτο εφιάλτη στο Χονγκ Κονγκ το 2017.

Δεκαπέντε μήνες μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου του Χονγκ Κoνγκ έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ελληνική Αστυνομία όπως αποκάλυψε το protothema.gr.

Αυτό που μένει είναι η τοποθέτησή της, πιθανότατα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, ως συνοριοφύλακας.

«Θέλει να δουλέψει, δεν θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της. Θέλει να βρει μια δουλειά και να εργαστεί. Η Ειρήνη, εάν καταδικαζόταν, θα τελείωνε η ζωή της. Θα καταδικαζόταν σε 30 χρόνια και θα εξέτιε τουλάχιστον τα 20. Εάν επιβίωνε» είχε δηλώσει πριν από μερικά 24ωρα ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η Ειρήνη είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ γιατί στην τσάντα της βρέθηκαν 2,5 κιλά κοκαΐνης. Η ίδια από την πρώτη στιγμή φώναζε πως δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη των ναρκωτικών, κάτι που τελικά αποδείχτηκε στο δικαστήριο.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η διαταγή του αρχηγείου για την τοποθέτησή της. Ελπίζουμε ότι θα είναι στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, για να βρίσκεται κοντά μας» είπε στο protothema.gr ο πατέρας της Ειρήνης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, ο οποίος είναι και ο ίδιος αστυνομικός και υπηρετεί στη Λέσβο.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η ίδια από την πρώτη στιγμή έλεγε πως είναι αθώα. Θύμα ενός περίεργου Ρουμάνου, του Πέτρου, ο οποίος την παγίδευσε και την έστειλε στο στόμα του λύκου. Αυτό το πρόσωπο με το οποίο η κοπέλα διατηρούσε για τρία χρόνια μια καθαρά φιλική σχέση στάθηκε μοιραίο στη ζωή της, καθώς εκμεταλλεύτηκε το πάθος της για τα ταξίδια και της έκανε δώρο δύο εισιτήρια για την Αντίς Αμπέμπα.

Εκεί το κύκλωμα την παραμύθιασε λέγοντάς της ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει μοντέλο και ότι έπρεπε να πάει στο Χονγκ Κονγκ για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Ο μυστηριώδης Πέτρος τής έδωσε το εισιτήριο και την τελευταία στιγμή ακύρωσε το δικό του ταξίδι λέγοντας ότι βρήκε φθηνότερο εισιτήριο δύο ημέρες μετά.

Μαζί με τα ταξιδιωτικά έγγραφα πήρε και ένα σακ βουαγιάζ ορειβατικό για να βάλει κάποια επιπλέον πράγματα που ήθελε η ίδια μέσα και, όπως υποστήριξε στην απολογία της, δεν κατάλαβε ότι η τσάντα ήταν βαριά λόγω της κοκαΐνης που είχε σε ειδική κρύπτη, γιατί πάνω είχε κρίκους και διάφορα μεταλλικά στοιχεία, ενώ, όπως είπε, την πήρε βιαστικά και έφυγε καθώς θα έχανε την πτήση.

Στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είπε ότι πέρασε από τρεις ελέγχους. Στον πρώτο άδειασαν το σακ βουαγιάζ και έβγαλαν τα πράγματά της χωρίς να εντοπίσουν τη μυστική κρύπτη που έκρυβε τον καφέ φάκελο με την κοκαΐνη. Στον δεύτερο απλώς τσέκαραν το διαβατήριό της, ενώ στον τρίτο τη σταμάτησαν, έσκισαν το σακίδιο και βρήκαν τα ναρκωτικά.

Οπως τόνισε, επειδή ο πατέρας της είναι αστυνομικός και εργαζόταν στο τελωνείο Μυτιλήνης, γνώριζε τους ελέγχους και τα μηχανήματα x-ray που ανιχνεύουν ναρκωτικά και έτσι δεν θα προσπαθούσε ποτέ να περάσει ναρκωτικά με αυτό τον τρόπο.

Η οδύσσεια για τη νεαρή κοπέλα από τη Μυτιλήνη μόλις είχε αρχίσει. Οδηγήθηκε με βαριές κατηγορίες στη φυλακή, με τους δικούς της ανθρώπους να βρίσκονται στο σκοτάδι και να παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα.

Μόνο τα χρήματα που απαιτούνταν για τους δικηγόρους ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ποσά αστρονομικά για μια μέση οικογένεια της Μυτιλήνης που με μεγάλες δυσκολίες καταφέρνει να τα βγάζει πέρα. Ο πατέρας αστυνομικός, η μητέρα νοσοκόμα στο Κέντρο Υγείας της Λέσβου. Δύο μισθοί που ίσα-ίσα φτάνουν για μια τετραμελή οικογένεια, αφού εκτός από την Ειρήνη το ζεύγος Μελισσαρόπουλου έχει και ένα 10χρονο αγόρι.

Ετσι, η κοπέλα βρέθηκε σε άσχημη οικονομική κατάσταση περιμένοντας μία φορά τον μήνα για να μιλήσει μόλις δέκα λεπτά με τους γονείς της, ενώ φοβόταν ακόμη και για τη ζωή της… Μοναδικός άνθρωπος που τη βοηθούσε και την έβλεπε ήταν ο Ελληνας πρόξενος, ο οποίος την προμήθευε με τα απολύτως απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης, όπως οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, σαπούνια, ενώ οι γονείς της τής έστελναν από την Ελλάδα κάποια βιβλία.

Το απίστευτο είναι ότι την κατάσταση δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τα capital controls που εμπόδιζαν τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ετσι, αν και είχε βρεθεί Βρετανός δικηγόρος να αναλάβει την εκπροσώπησή της, το θέμα κολλούσε στη μεταφορά των χρημάτων και για τον λόγο αυτό οι γονείς αναγκάστηκαν να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να τους επιτραπεί να στείλουν τα χρήματα στον νομικό εκπρόσωπο.

Το ποσό των 11.000 ευρώ συγκεντρώθηκε από τον έρανο που έκανε η οικογένεια προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις της υπόθεσης.

Η Ειρήνη αθωώθηκε τον Μάρτιο του 2019 και επέστρεψε στην πατρίδα της.

protothema.gr
You May Also Like

Ποιοι δικαιούνται και τι έγγραφα χρειάζονται για τη μείωση ενοικίου επαγγελματικής στέγης και κατοικίας

Ποιοι δικαιούνται και τι έγγραφα χρειάζονται για τη μείωση ενοικίου επαγγελματικής στέγης…

Σεργουλόπουλος για μαθητικές παρελάσεις: «Πρέπει να καταργηθούν»

O Φώτης Σεργουλόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για την εμπειρία του…

Κορονοϊός: Πότε θα βγούμε οριστικά από το lockdown – Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Κορονοϊός: Πότε θα βγούμε οριστικά από το lockdown – Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για νέους ανέργους στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας…

Α. Γεωργιάδης για φάρμακα: «Εχουμε τις λιγότερες ελλείψεις»

Το πρόβλημα με τα φάρμακα είναι ευρωπαϊκό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης

Κορωνοϊός: Πέντε συλλήψεις για ανοιχτά φροντιστήρια σε Κομοτηνή, Κοζάνη και Ιωάννινα παρά τις απαγορεύσεις

Κορωνοϊός: Πέντε συλλήψεις για ανοιχτά φροντιστήρια σε Κομοτηνή, Κοζάνη και Ιωάννινα παρά…

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. για την τελευταία απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το άνοιγμα των καταστηματων τις Κυριακές;

  Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. για την τελευταία απόφαση του…

Κομισιόν: Οι «27» ξόδεψαν 2,75 εκατ. για φωτογραφίες και μακιγιάζ

Περίπου το 95% του ποσού αφορά μισθούς και έξοδα μετακίνησης

Εταιρεία Πετρελαίου Λιβύης: Εξετάζουμε πιθανό αγωγό φυσικού αερίου με Ελλάδα

Ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC), Φαρχάτ Μπενγκντάρα δήλωσε…