Πώς θα έχετε δροσιά χωρίς air condition το βράδυ που κοιμάστε

Αντιμετωπίζετε δυσκολία στον ύπνο τη νύχτα επειδή ζεσταίνεστε πολύ στο κρεβάτι;
Τι πρέπει να κάνετε για να μην ζεσταίνεστε το βράδυ στο κρεβάτι

1. Κάντε ένα δροσερό ντους πριν πέσετε για ύπνο

Ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν τα κρύα ντους, ένα χλιαρό θα σας βοηθήσει. Αποφύγετε το ζεστό ντους λίγες ώρες πριν πάτε στο κρεβάτι, καθώς χρειάζεται αρκετός χρόνος για να κρυώσει το σώμα σας.

2. Κρατήστε παράθυρα, περσίδες και παντζούρια κλειστά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Εάν κάνει ζέστη έξω, κρατήστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστές κατά τη διάρκεια της ημέρας (μπορείτε να αφήστε  ένα μικρό άνοιγμα για εξαερισμό του χώρου). Εάν έχετε κουρτίνες, περσίδες ή παντζούρια, διατηρήστε τις κλειστές όλη την ημέρα.

3. Ανοίξτε τα παράθυρα το βράδυ

Ανοίξτε τα παράθυρα όταν η θερμοκρασία πέσει το βράδυ για να αφήσετε λίγο ψυχρότερο αέρα να εισέλθει στο σπίτι και την κρεβατοκάμαρά σας. Ανάλογα με το δάπεδο και το παράθυρό σας, ένα κόλπο που αξίζει να δοκιμάσετε είναι να κρεμάσετε μια βρεγμένη δροσερή πετσέτα από το ανοιχτό παράθυρο για να δείτε εάν μπορεί να κάνει τον αέρα λίγο πιο δροσερό.

4. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα

Αν έχετε ανεμιστήρα οροφής, βάλτε τον σε λειτουργία ώστε να “τραβάει” προς τα πάνω τον αέρα και όχι να τον “σπρώχνει” προς τα κάτω. Ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον κρύο, οπότε πάντοτε το πάνω μέρος του δωματίου είναι πιο ζεστό. Άρα βάλτε τον ανεμιστήρα οροφής να τραβάει αέρα, ώστε να σηκώνει τον κρύο αέρα από κάτω και να τον φέρνει προς τα πάνω. Αν έχετε ανεμιστήρα δαπέδου ή επιτραπέζιο δοκιμάστε να τοποθετήσετε κάτι παγωμένο από πίσω του. Όπως ο ανεμιστήρας “τραβάει” τον αέρα από πίσω και τον σπρώχνει μπροστά, θα τραβάει τον δροσερό αέρα γύρω από το δοχείο και θα τον στέλνει προς τα εσάς.

5. Προσοχή στα γεύματά σας

Μην καταναλώνετε το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας αργά το βράδυ. Η πέψη των τροφών αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος (ειδικά αν φάτε μεγάλη μερίδα κρέατος). Επομένως, είναι καλύτερα να τρώτε μεγάλο γεύμα το μεσημέρι και να πολύ πιο ελαφρύ το βράδυ. Είναι επίσης καλύτερο να τρώτε γενικώς πιο δροσερά φαγητά, όπως σαλάτες ,το βράδυ και να αποφύγετε ψητά στον φούρνο.

6. “Παγώστε” το κρεβάτι σας πριν πέσετε για ύπνο

Βάλτε τα σεντόνια σας σε μια πλαστική τσάντα και στη συνέχεια τοποθετείστε στην κατάψυξη, μέχρι να πάτε να ξαπλώσετε. Μπορεί να ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά θα σας βοηθήσει μέχρι να σας πάρει ο ύπνος.

7. Μείνετε καλά ενυδατωμένοι όλη την ημέρα

Προσπαθήστε να μην πίνετε αλκοόλ, τσάι ή καφέ πριν πάτε για ύπνο. Κρατήστε ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι για να πίνετε κατά τη διάρκεια της νύχτας αν ζεσταίνεστε.

8. Κρατείστε απόσταση από τον σύντροφό σας

Εάν κοιμάστε μαζί με τον σύντροφό σας, κρατήστε κάποια απόσταση, καθώς θα σας βοηθήσει στο να μην ζεσταθείτε περισσότερο.  Η τακτική αυτή βοηθάει εάν έχετε αρκετά μεγάλο κρεβάτι. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε χωριστά.

9. Φορέστε βαμβακερές πυτζάμες

Είναι προτιμότερο να φορέσετε βαμβακερές, παρά συνθετικές πιτζάμες. Εάν δυσκολεύεστε πολύ, μη διστάσετε να κοιμηθείτε και χωρίς πυτζάμες.

Πηγή: https://www.nosleeplessnights.com