Ανοίγουν οι παμπ στη Βρετανία: Ο Τζόνσον ζητά από τους πολίτες υπευθυνότητα

Στόχος να προστατευθεί «η οικονομική υγεία ολόκληρης της χώρας»

Ανοίγουν και πάλι οι παμπ στη Μεγάλη Βρετανία αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον Μπόρις Τζόνσον να παροτρύνει τους πολίτες της χώρας να ενεργήσουν με υπευθυνότητα, ενώ προειδοποίησε ότι οι επιχειρήσεις, ο βιοπορισμός των ανθρώπων, αλλά και το μέλλον του συνόλου της βρετανικής οικονομίας εξαρτάται από αυτό.

 

Η φάση της σταδιακής επανεκκίνησης της βρετανικής οικονομίας που θα λάβει χώρα αύριο, Σάββατο 4 Ιουλίου, προβλέπει τη λειτουργία των παμπ στην Αγγλία, για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου, ενώ θα επαναλειτουργήσουν επίσης εστιατόρια, μουσεία, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

 

Οι Βρετανοί αναμένουν την επαναλειτουργία των παμπ, ενώ η αυριανή ημέρα έχει χαρακτηριστεί «Σούπερ Σάββατο» από τα ΜΜΕ, που εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μερικοί από τους Βρετανούς, μετά την περίοδο του εγκλεισμού τους, να μην τηρήσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να διασπείρουν την COVID-19.

 

«Τελικά η οικονομική υγεία ολόκληρης της χώρας εξαρτάται από το αν ο καθένας από μας θα ενεργήσει υπεύθυνα», αναμένεται να πει σήμερα ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

newsbeast.gr