Τα παιδιά της τοπικής κοινότητας Μανιάκων απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο ειδικοί είναι στην αγάπη. Παρέα με παιδιά, εφήβους και νέους με αυτισμό συμμετείχαν στην εκδήλωση του Κέντρου Ημέρας   ‘’ Πόσο ειδικός είσαι; Απόδειξέ το! ‘’ την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015, έχοντας την ευκαιρία να ανακαλύψουν την λειτουργία των ιδιαίτερων ταλέντων των ατόμων με αυτισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέροντα και συμπεριφορές ατόμων με αυτισμό που συχνά αντιμετωπίζονται ως εμμονικές, στερεοτυπικές, περίεργες και απροσάρμοστες έδωσαν την αφορμή για τον σχεδιασμό παιγνιωδών δραστηριοτήτων με κύριο στόχο να αναδειχθεί η λειτουργία και κεφαλαιώδης σημασία τους στην προσπάθεια του ατόμου να ανταπεξέλθει στη σύνθετη και πολύπλευρη καθημερινότητα και το άγχος που του προκαλείται:

 Ποιος μπορεί να στριφογυρίσει δύο σβούρες συγχρόνως; Είναι δυνατόν να μαντέψει κανείς τι ημέρα ήταν μια συγκεκριμένη ημερομηνία χρόνια πριν; Πόσες πληροφορίες μπορεί να ανακαλέσει κανείς με την σειρά που τις άκουσε;

 Αυτά ήταν μερικά από τα παιχνίδια που έδωσαν για άλλη μια φορά την αφορμή σε άτομα με αυτισμό και άτομα δίχως διάγνωση στο φάσμα να ξαναβρεθούν, να διασκεδάσουν και να δώσουν ραντεβού για νέες περιπέτειες. Τα παιχνίδια ακολούθησε η προβολή των μικρού μήκους animation ταινιών ‘ Η Ακαδημία των Ειδικών ’ και το ‘Ταξίδι της Μαρίας ’, του Ισπανού καλλιτέχνη και πατέρα μιας έφηβης με αυτισμό Miguel Gallardo, καθώς και  της μεγάλου μήκους animation ταινίας ‘ Mary and Max ’.

Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Καστοριάς, τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Ζουζουλιωτών και την Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς για την σταθερή και έμπρακτη συμπαράστασή τους. Θερμές ευχαριστίες και στον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς που υποστήριξε την εκδήλωση με την κλήρωση ενός tablet για τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν σε αυτήν. Τέλος, πολλά και ατελείωτα ευχαριστώ στους εθελοντές μας που για άλλη μια φορά αφιέρωσαν κόπο και χρόνο χαρίζοντας σε όλους ένα άπλετο χαμόγελο!! Και του χρόνου!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΑΡ.ΣΥ.: Σκληρό λοκ-νταουν στην Π.Ε Κοζάνης με απόκρυψη κυβερνητικών ευθυνών και εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων

  ΑΡ.ΣΥ.: Σκληρό λοκ-νταουν στην Π.Ε Κοζάνης με απόκρυψη κυβερνητικών ευθυνών και…

Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 28/12 από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 28/12 από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Διανομή τροφίμων και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης θα διανείμει ο Δήμος Καστοριάς

Διανομή τροφίμων και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης θα διανείμει ο Δήμος…

Πότε ξεκινάει η Εμποροπανήγυρη της Λεύκης; Ποίοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Πότε ξεκινάει η Εμποροπανήγυρη της Λεύκης; Ποίοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Αντιδημαρχία Πολιτισμού: Συναυλία με πιάνο και φλάουτο το Σάββατο 19 Μαρτίου στην Καστοριά

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Παιδείας– Προγραμματικής Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης – Εξυγίανσης Λίμνης …