Πρόστιμα 65.900 ευρώ σε μία εβδομάδα από τη γενική γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή

Κατά το χρονικό διάστημα από 29.06 έως και 05.07 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 346 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 112 παραβάσεις.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 65.900 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας, από τα συνέργεια ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου, αναφέρονται τα εξής:

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 29.06.2020 έως και 05.07.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 346 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 112 παραβάσεις.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών, οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πόρο.
  3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 65.900 ευρώ που αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαιθρίου εμπορίου (ν.4497/2017) και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 01.05.2020 (Α’ 90) “Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα”.
  4. Κατασχέθηκαν 2.150 τεμάχια ιατρικών μασκών, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στην σχετική πλατφόρμα δηλώσεων αποθεμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.500 τεμάχια απομιμητικών ειδών και 828 κιλά οπωροκηπευτικών.
  5. Σε επιχείρηση πάταξης του παρεμπορίου στο παζάρι του Σχιστού στην Αττική, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 150 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και 300 κιλά οπωροκηπευτικών, που στερούταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης.
  6. Τέλος, σε επιχείρηση πάταξης του παρεμπορίου στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, υπό το συντονισμό του ΣΥΚΕΑΑΠ, κατάσχεσε και κατέστρεψε 619 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και 546 πακέτα παράνομων τσιγάρων, που στερούταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επτά προσαγωγές ατόμων για εμπορία βιομηχανικών ειδών χωρίς τη νόμιμη άδεια με επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 1.400 ευρώ.

ethnos.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

You May Also Like

Αμμόχωστος: Θρήνος στις κηδείες των μελών της ομάδας βόλεϊ που ξεκληρίστηκε στην Τουρκία

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στα τελευταία μέλη της σχολικής ομάδας βόλεϊ που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό στην Τουρκία

Γαλλία: Στο εδώλιο επειδή σκότωσε τον βιαστή και βασανιστή πατριό-σύζυγό της

Ξεκίνησε η δίκη της Βαλερί Μπακό, η οποία έχει αναζοπυρώσει τη συζήτηση…

Διόδια αναγκάζονται να πληρώσουν οι πλημμυροπαθείς για να αγοράσουν ένα μπουκάλι νερό

«Μου ζήτησαν να πληρώσω διόδια για να πάω να πάρω νερό» καταγγέλλει σε βίντεο-ανάρτησή της κάτοικος πληγείσας περιοχής

Φωτιές Τουρκία: Προκλητική δήλωση από τον απόστρατο Τζιχάτ Γαϊτζί

«Υπάρχει πρόθεση εδώ. Το κράτος είναι αντιμέτωπο με μια σοβαρή τρομοκρατία, την τρομοκρατία…

Reuters για μετρό Πειραιά: «Μετακινήσεις μέσα από την ιστορία – Το ελληνικό ψηφιδωτό κοσμεί ένα νέο σταθμό μετρό»

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια μίνι έκθεση με πρωτότυπα και αντίγραφα ενός συστήματος ύδρευσης…

Φωτιά παίρνει το πετρέλαιο θέρμανσης – Πόσο θα πληρώσουμε φέτος

Με νέα φοροεπιδρομή – έμμεση- έρχονται αντιμέτωπα τα νοικοκυριά σε περίπου 20…

Χειροπέδες και “καμπάνα” σε 41χρονο που αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test στους Ευζώνους

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επέβαλαν οι αστυνομικές αρχές σε 41χρονο Έλληνα, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιούνται…

Ποιοι καλούνται να πληρώσουν διπλά τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν έχουν πληρώσει τα…