Σέρβος ΥΠΕΞ: Η απόφαση για κλείσιμο συνόρων βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας

Στη Σερβία συνολικά σε έντεκα πόλεις επιβλήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση που έλαβε χθες για την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων πολιτών. Ο κ. Ντάτσιτς σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας λήφθηκε εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κάποιοι Σέρβοι τουρίστες, που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες. Εκτίμησε ότι, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη Σερβία. Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας χαρακτήρισε «δυσάρεστη και κακή την απόφαση» υπογραμμίζοντας ότι «κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας».

Έντονη δυσφορία εκφράζεται από τους τουριστικούς πράκτορες. Η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA) χαρακτήρισε άδικη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και κάλεσε τους τουριστικούς φορείς στην Ελλάδα να αντιδράσουν.

Χθες στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 302 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ κατέληξαν πέντε ασθενείς. Έτσι οι θάνατοι από τον κορωνοϊό έφτασαν τους 311 και συνολικά από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν νοσήσει 16.131 άτομα. Το Βελιγράδι αποτελεί την μεγαλύτερη εστία έξαρσης του νέου ιού. Εκτός από τα πέντε νοσοκομειακά συγκροτήματα στην πρωτεύουσα που έχουν ενταχθεί στο σύστημα των «Covid-19 νοσοκομείων» δημιουργείται και προσωρινή νοσοκομειακή δομή χωρητικότητας 500 κλινών στο κλειστό στάδιο μπάσκετ «Arena».

Στη Σερβία συνολικά σε έντεκα πόλεις επιβλήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Στο Κόσοβο επίσης υπάρχει έξαρση του κορονοϊού και χθες το απόγευμα η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία από τις 9:00 η ώρα το βράδυ μέχρι τις 6:00 η ώρα το πρωί σε τέσσερις πόλεις μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα Πρίστινα. Χθες στο Κόσοβο κατέληξαν 9 ασθενείς (75 συνολικά από την εκδήλωση της πανδημίας) ενώ επιβεβαιώθηκαν 178 νέα κρούσματα.

 skai.gr

 

 

You May Also Like

Μπάιντεν: Δεν θα αρθούν οι κυρώσεις κατά του Ιράν, όσο η Τεχεράνη δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για το πυρηνικό της πρόγραμμα

Μπάιντεν: Δεν θα αρθούν οι κυρώσεις κατά του Ιράν, όσο η Τεχεράνη…

Πολωνία: Ο απερχόμενος πρόεδρος θέλει να απαγορεύσει στο Σύνταγμα την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Πολωνία: Ο απερχόμενος πρόεδρος θέλει να απαγορεύσει στο Σύνταγμα την υιοθεσία από…

Θρίλερ με τον Τζόκοβιτς: Συνελήφθη ξανά και θα απελαθεί, λένε οι Σέρβοι

Νέα ανατροπή στην υπόθεση Τζόκοβιτς – Συνελήφθη ξανά παρά τη νίκη του…

Τα παράδοξα της Πρωτοχρονιάς: Ποια χώρα θα γιορτάσει πρώτη το 2024 και ποια τελευταία μετά από 1 ημέρα!

Καθώς το 2023 πλησιάζει στο τέλος του, απομένουν μόνο λίγες ώρες για…

Μπ. Τζόνσον: Τους χρωστάω τη ζωή μου

Μπ. Τζόνσον: Τους χρωστάω τη ζωή μου

Mark Zuckerberg: Η παρουσίαση για το facebook αλλιώς – Εικονική πραγματικότητα και metaverse

Mark Zuckerberg: Η παρουσίαση για το facebook αλλιώς – Εικονική πραγματικότητα και…

Ανεβάζει και πάλι τους τόνους η Ζαχάροβα: «Αποναζιστικοποιήθηκε άραγε ποτέ η Γερμανία;»

Ανεβάζει και πάλι τους τόνους η Ζαχάροβα: «Αποναζιστικοποιήθηκε άραγε ποτέ η Γερμανία;»

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ κρύβεται από τον κορονοϊό

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ κρύβεται από τον κορονοϊό

Υπόσχεση Ερντογάν το 2010: “Θα γ… το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ – Είναι τρομοκράτες”

Table of Contents Hide Νέες εθνικιστικές προκλήσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία:…