Τα μηνύματα και οι φωτογραφίες που αποκάλυψαν τη σχέση του καθηγητή με την 14χρονη μαθήτρια

Το κορίτσι έβγαινε ραντεβού εδώ και ένα χρόνο και έλεγε ότι συναντούσε συμμαθήτριές της

Σάλος προκλήθηκε από τη σχέση του 44χρονου καθηγητή με την 14χρονη μαθήτριά του στην Ηλιούπολη.

Ο εκπαιδευτικός που είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, φέρεται να είχε συνάψει σχέση με το κορίτσι μετά από επίμονο φλερτ και σύμφωνα με πληροφορίες το παραδέχτηκε, μετά τις φωτογραφίες που βρέθηκαν σε κινητό τηλέφωνο.

Οι αποκαλύψεις και η ανάμειξη της Αστυνομίας έγινε όταν η μητέρα της ανήλικης είδε τυχαία τον καθηγητή και την κόρη της, σε ραντεβού. Αμέσως ειδοποίησε την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και πολύ γρήγορα ο καθηγητής βρέθηκε απέναντι σε αστυνομικούς. Τα μηνύματα και οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του δεν του άφηναν πολλά περιθώρια.

Ο άνδρας, σύμφωνα με το Mega, φέρεται να είχε παράνομη σχέση με τη μαθήτριά του, τον τελευταίο χρόνο. Όπως έλεγαν συμμαθητές της ανήλικης, η σχέση εκπαιδευτικού και μαθήτριας άρχισε να αποκτά μεγαλύτερη οικειότητα από τότε που το παιδί πήγαινε στην Α’ Γυμνασίου, ώσπου τελικά τα πράγματα ξέφυγαν λίγους μήνες αργότερα.

Ο καθηγητής, που στο σχολείο δίδασκε μαθηματικά και φυσική, φέρεται να έβγαινε τους τελευταίους μήνες ραντεβού με τη μικρή στα νότια προάστια, χωρίς οι γονείς της να γνωρίζουν το παραμικρό.

Η ανήλικη έλεγε στους δικούς της ότι θα βγει με συμμαθήτριές της και όπως φαίνεται συναντούσε τον καθηγητή της στα κρυφά για μήνες. Μέχρι προχθές όταν η μητέρα της 14χρονης αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του παιδιού της.

Φωτογραφίες που σύμφωνα με την Αστυνομία δένουν την υπόθεση βρέθηκαν και στο κινητό τηλέφωνο της ανήλικης. Με τη βοήθεια έμπειρων αξιωματικών της αστυνομίας το παιδί, αν και σοκαρισμένο, ξεδίπλωσε όλη την ιστορία που έζησε.

Σφακιανάκης: Περιβάλλον είναι και αυτοί που έρχονται στο σπίτι μας

Η περίπτωση της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής που διατηρούσε σχέση με την 14χρονη στην Ηλιούπολη, ο γυμναστής που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία στην Κρήτη, είναι μόνο μερικές αλλά ενδεικτικές περιπτώσεις ενός σκοτεινού νήματος που αφορά την παιδική πορνογραφία.

Ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Μανώλης Σφακιανάκης, σχολίασε το ζήτημα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως εξήγησε, τα περισσότερα γεγονότα παιδικής πορνογραφίας δεν καταγράφονται.

«Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν μιλάνε. Μόνο το 3-4% των περιπτώσεων καταγγέλλονται και καταγράφονται. Η κακοποίηση είναι αυτή που οδηγεί τον γονιό στην Αστυνομία για να καταγγείλει ένα γεγονός» σημείωσε, τονίζοντας την ανάγκη να προσφεύγουν άμεσα οι γονείς στην Αστυνομία, μόλις αντιληφθούν κάτι.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι γονείς οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί, εστιάζοντας στις σχέσεις των παιδιών τους με το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον.

«Περιβάλλον είναι και αυτοί που έρχονται στο σπίτι μας. Όπως η περίπτωση με τον καθηγητή. Οι γονείς πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά» επισήμανε.

Από την πλευρά της η Κλινική Ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, υπογράμμισε τη σημασία του να υπάρχει αληθινή και καλή επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών.

Ανέφερε ότι οι γονείς δεν πρέπει να τρομοκρατούν ή να πανικοβάλλουν τα παιδιά τους, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλειστούν στον εαυτό τους και να μη μιλήσουν. Τέλος, εξήγησε τη σημασία που έχει η στάση του γονιού για το παιδί.

«Ο γονιός δίνει την πληροφορία με αυτό που είναι, όχι με αυτό που λέει ή με αυτό που προτρέπει» τόνισε.