Κάλιο αργά παρά ποτέ: Γάντι ταιριάζει το λεγόμενο αυτό από τον σοφό λαό για την προσπάθεια που κάνει ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ‘’ Ο Προφήτης Ηλίας ‘’ να διοργανώσει το πρώτο Φεστιβάλ Αγοράς Γουναρικών στο Εκθεσιακό Κέντρο Καστοριάς.

Ένα Κέντρο που στοίχισε τόσο πολλά και που ασφαλώς δεν έγινε μόνον για την ετήσια Έκθεση Γούνας. Είναι κρίμα να μένει όλο τον χρόνο ανεκμετάλλευτο και να χρησιμοποιείται μια φορά τον χρόνο.

Ίσως η μεγάλη και πρωτοφανής κρίση που περνάει η υπόθεση Γούνα να είναι μία από τις αιτίες που ενεργοποίησε τους νέους διοικούντες του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς να διοργανώσουν το τριήμερο στην καρδιά της σεζόν δημιουργώντας το ενδιαφέρον σε εμπόρους και μεμονωμένους πελάτες να κάνουν αγορές στην ευκαιρία που τους δίνεται.

Το πιο σημαντικό όμως αυτού του τριημέρου είναι ότι η Διοίκηση του Συνδέσμου κατάφερε να βρει τρόπο να προσγειώσει τσάρτερ με πελάτες απευθείας  στο αεροδρόμιο Αριστοτέλης στο Άργος Ορεστικό. Και είναι γνωστό πως επιχειρήθηκε και άλλη φορά κάτι τέτοιο τότε όμως ( θα το πούμε και ας το πιούμε ) σαμποταρίστηκε εκ των ένδον.

Ελπίζουμε βέβαια αυτή η προσπάθεια να μην εγκαταλειφτεί ώστε το αεροδρόμιο να αξιοποιηθεί που για αυτό ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ για τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Οι ευνοϊκοί όροι που έχουν αποφασισθεί για να διευκολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές βιοτεχνιών μικρών και μεγάλων θα δημιουργήσει ένα ελκυστικό περιβάλλον για τους αγοραστές από την ποικιλία των προϊόντων που θα εκτεθούν για πώληση.

Είναι γνωστό πως σαν πρώτη προσπάθεια πάντα μπορεί να παρουσιάσει κάποιες ελλείψεις. Αυτό όμως που ενδιαφέρει περισσότερο είναι μέσα σε αυτή την κρίση που διέρχεται ο κλάδος να γίνονται προσπάθειες  που δεν μπορεί να μην δημιουργούν ενδιαφέρον σε αγοραστές όταν μέσα από αυτή την προσπάθεια δημιουργούνται προϋποθέσεις και λιανικές πωλήσεις.

Όμως οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να επαναληφθεί όπως έχει προγραμματιστεί και για τις αρχές του 2017 ώστε σιγά – σιγά να καθιερωθεί μέσα από σωστή διαφήμιση και να επαναλαμβάνονται τέτοια τριήμερα κάθε χρόνο.

Θα λέγαμε συν τω χρόνω πως θα πρέπει το Εκθεσιακό αυτό Κέντρο να γίνουν προσπάθειες για διοργανώσεις εκθέσεων και άλλων προϊόντων.

Είναι καιρός να αξιοποιηθεί γιατί μέσα από την αξιοποίησή του θα ωφεληθεί ο τόπος και σε καμία περίπτωση δεν θα ζημιώσει.

Είναι κρίμα να μένει μια τέτοια υποδομή ανεκμετάλλευτη.

Πάντα όμως με προτεραιότητα η Γούνα.

Πόσο μάλλον τώρα που περνάει μια από τις πιο μεγάλες κρίσεις στην ιστορία της δημιουργούνταν απόγνωση στις επιχειρήσεις που οι υποχρεώσεις τους τρέχουν και συνεχώς διογκώνονται απελπιστικά.

Οι παράγοντες που δημιουργούν την απελπιστική αυτή κατάσταση είναι πολύπλευροι αλλά και γνωστοί.

Το επάγγελμα χτυπιέται σε παγκόσμιο επίπεδο από τις παραγωγές των πρώτων υλών μέχρι και το τελευταίο έτοιμο προϊόν.

Χτυπιέται από την Παγκόσμια οικονομική κρίση , τις Διεθνείς αντιπαλότητες με τα εμπάργκο και τους πολέμους.

Ας ευχηθούμε λοιπόν από την προσπάθεια αυτή του Συνδέσμου Γουνοποιών να αναπνεύσουν οι Γουναράδες λίγο οξυγόνο για τα οικονομικά τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.