9 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1 κάτοικος της  Π.Ε. Καστοριάς, 6  της Π.Ε. Κοζάνης και δύο εισαγόμενα

 

Η αναφορά του Συντονιστής ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιουλίου 2020.

Ειδικότερα:

Ανακοινώνουμε 9 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Το ένα είναι κάτοικος της Π.Ε.  Καστοριάς, τα εφτά είναι κάτοικοι της Π.Ε. Κοζάνης (τα τέσσερα δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την πόλη της Κοζάνης) και ένα είναι Σερβικής καταγωγής το οποίο κατά την επιστροφή στην πατρίδα του οδικώς είχε τροχαίο ατύχημα (δεν διέμεινε το προηγούμενο διάστημα σε κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας). Στα νέα κρούσματα της Π.Ε. Κοζάνης συμπεριλαμβάνεται και ασθενής που επαναπατρίσθηκε προσφάτως από τη Σερβία.

36 συνολικά τα κρούσματα στην Π.Δ.Μ. από τις 24/06 έως της 12/07

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι την Κυριακή 12 Ιουλίου ανέρχεται συνολικά στα 36 από τα οποία τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, τα 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

7 περιστατικά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς Δυτικής Μακεδονίας

Όλα τα νέα θετικά κρούσματα της Π.Ε. Κοζάνης χαρακτηρίζονται  συμπτωματικά με ήπια  ως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

Μεταξύ αυτών, τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση.

Στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο διακομίστηκε επίσης και ο Σέρβος ασθενής που διαγνώστηκε θετικός στον ιό SARS CoV-2 στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου στο Γενικό Νοσοκομείο  Κοζάνης όπου νοσηλεύθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα.

Στο νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας επίσης συνεχίζεται ομαλά η νοσηλεία και για άλλους τέσσερις ασθενείς με λοίμωξη COVID-19 (συνολικά νοσηλεύονται 7 περιστατικά).

Δύο εισαγόμενα κρούσματα από την Σερβία

Μεταξύ των 9 νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα εφτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. Κατά συνέπεια τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ορφανά.

Τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα από τις ιχνηλατήσεις

Η ανησυχία που προκαλεί ο αριθμός των νέων ορφανών κρουσμάτων μέλλει να φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα  τις διαστάσεις θα λάβει, μέσα από τις ιχνηλατήσεις των επαφών τους και την εμφάνιση ή όχι νέων συμπτωματικών κρουσμάτων.

 

Ιορδάνης Α. Ρωμιόπουλος

Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος

Συντονιστής ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας