Δωρεά αξίας 120.000 ευρώ προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του orizontespress.gr

Την Τρίτη 14 Ιουλίου αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  παρευρέθηκε στην Καστοριά, με σκοπό την  παράδοση δωρεάς μηχανημάτων  προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς,  αξίας 120.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τη Γραμματέα της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη, τη Βουλευτή Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, τη Βουλευτή Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα και τη Βουλευτή Φλώρινας Θεοπίστη Πέρκα, παρευρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, για την τυπική παράδοση δωρεάς δύο μηχανημάτων.

Η Κ.Ο. με αφορμή την προαναφερόμενη δωρεά, είχε παράλληλα  την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Διοίκηση του Γ.Ν., όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Π.Ε. Καστοριάς και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τα κρούσματα του COVID-19, αλλά και για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Τον Απρίλιο η περιοχή είχε δεχθεί γερό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού και τότε ως ένδειξη αλληλεγγύης, καθώς η αλληλεγγύη είναι αυτή που μας δυναμώνει σε τέτοιου είδους καταστάσεις, αποφασίσαμε να προβούμε σε δράσεις ενίσχυσης του Γ.Ν. Καστοριάς,  με την προτροπή του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα και των Ευρωβουλευτών μας», δήλωσε η Γραμματέα της Κ.Ο.  ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη

Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από επικοινωνία  και συνεργασία με τη Βουλευτή Καστοριάς Ολυμπία  Τελιγιορίδου, την Τεχνική Υπηρεσία  και τη Διοίκηση του Γ.Ν. Καστοριάς, αποφάσισε ότι  με τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν  (περίπου 120.000 ευρώ)  να αγοραστούν μηχανήματα. Ειδικότερα, αγοράστηκε και παραδόθηκε στο Γ.Ν.  ένας κλίβανος 400 λίτρων και ένα σύστημα ακτινολογικής απεικονιστικής μεθόδου ανάλυσης και αποθήκευσης ψηφιακής εικόνας «Τα προαναφερόμενα μηχανήματα είναι απαραίτητα. Πιστεύουμε ότι η παράδοσή τους, συμβάλει στην ουσιαστική δουλειά του Νοσοκομείου», συμπλήρωσε η κα Γεροβασίλη.

«Η αγορά των μηχανημάτων, έγινε έπειτα από εισφορά των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,  με πρωτοβουλία του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για μια πράξη στήριξης και συνεισφοράς προς το Γ. Ν. Καστοριάς. Πριν από μερικούς μήνες, ήμασταν μια περιοχή με πάρα πολλά κρούσματα. Με την  κίνησή μας αυτή, δείχνουμε τη θέλησή μας για την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και την αλληλεγγύη μας προς τη δική μας περιοχή», δήλωσε η κα Τελιγιορίδου.

Η Βουλευτής Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, εξέφρασε τη χαρά της για τη σημαντική αυτή δωρεά προς το Γ.Ν. Καστοριάς, τονίζοντας πως η υγειονομική κρίση έδειξε τη σημασία που έχουν τόσο τα δημόσια αγαθά, όσο  και η δημόσια υγεία «Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαχρονικά προσφέρουν το 40% του μισθού τους -από την αρχή της θητείας τους έως το τέλος- για αλληλέγγυες δράσεις.  Το Ε.Σ.Υ. χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη στήριξη και σε υγειονομικό υλικό, αλλά πάνω από όλα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και για το λόγο αυτό χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις. Όπως όλα δείχνουν δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα από τον κορωνοϊό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.  Παράλληλα θα πρέπει να ενδυναμώνουμε συνεχώς το δημόσιο σύστημα υγείας».

Η Βουλευτής Φλώρινας Θεοπίστη Πέρκα έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες για αυτοσυγκράτηση και για τήρηση των μέτρων ασφαλείας «Τρεις μήνες μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας και είναι κρίμα να πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια. Ο ιός είναι εδώ και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.  Η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε μια στάση πολύ υπεύθυνη και στηρίξαμε όλες τις αποφάσεις της πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, καθώς τίποτα δεν έχει τελειώσει. Εμείς θα συνεχίσουμε τις αλληλεγγύες δράσεις και θα είμαστε πάντα εδώ για να προσφέρομε ό,τι μπορούμε προς τους συμπολίτες μας».

«Ευχαριστούμε βαθύτατα τους Βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη δωρεά που έκαναν προς το Γ.Ν. Καστοριάς. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσφορά, τόσο σε αξία, όσο και σε χρησιμότητα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Τελιγιορίδου, καθώς όλο αυτό το διάστημα στήριξε το Νοσοκομείο μας, αλλά και τους εκατοντάδες δωρητές. Είμαστε ευγνώμονες που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή τη διαδικασία που πέρασε ο τόπος μας», ήταν τα λόγια του Διοικητή του Γ.Ν. Καστοριάς Γρηγόρη Χάτσιου.

 

You May Also Like

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης που επιχειρείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης.

Η Μαρία Νίτσα υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εκδήλωση του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Η Μαρία Νίτσα υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εκδήλωση του Συλλόγου…

Πλήρης απογοήτευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς σχετικά με τις μεταθέσεις

Πλήρης απογοήτευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς σχετικά με τις μεταθέσεις

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς ενόψει της χειμερινής περιόδου

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς η συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Γιορτή Μούστου στον Σταυροπόταμο

Γιορτή Μούστου διοργανώνει στις 16 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυροποτάμου “Παλμός”.

Το μήνυμα «ώρα για δουλειά» μεταφέρεται και διαδίδεται σε κάθε περιοχή του Δήμου Καστοριάς

Το μήνυμα «ώρα για δουλειά» μεταφέρεται και διαδίδεται σε κάθε περιοχή του…

Α2: Καραγιάννης και Χρυσόπουλος στους κορυφαίους της 29ης αγωνιστικής

Α2: Καραγιάννης και Χρυσόπουλος στους κορυφαίους της 29ης αγωνιστικής

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Προσοχή στα «απλά» πρώιμα συμπτώματα

Table of Contents Hide Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Προσοχή στα «απλά» πρώιμα συμπτώματα…

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας- Καστοριάς

Ολοκληρώνει με Γιαννουζάκο ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς! Ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς είναι…