Η Π.Ε. Καστοριάς  συνεχίζει  τις Διανομές Προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

H Διανομή θα γίνει με τη μεθοδολογία «Drive Through» στο πλαίσιο προστασίας από τον Covid-19

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ που έχει συσταθεί για το Νομό μας, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ 2018-2019»,

  • στις 20, 21, Ιουλίου 2020, ημέρες Δευτέρα και Τρίτη στο σημείο ΔΗ.ΝΑ.Κ. Καστοριάς, θα εξυπηρετηθούν ωφελούμενοι του Δήμου Καστοριάς και του Κέλετρον,
  • στις 20, Ιουλίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι του Δήμου Νεστορίου
  • στις 21, Ιουλίου 2020, ημέρα Τρίτη στην εκκλησία του Άγιου Νικάνωρα θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς.
  • στις 22, Ιουλίου 2020, ημέρα Τετάρτη στο σημείο Αμαξοστάσιο του Δήμου Άργος Ορεστικού, θα εξυπηρετηθούν ωφελούμενοι του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Θα διανεμηθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας οι οποίοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος τα παρακάτω προϊόντα:

Τυρί Φέτα, Ζυμαρικά, Ζάχαρη, Χοιρινό Κρέας, Βόειο Κρέας, Αλεύρι, Χυλοπίτες, Γάλα Εβαπορέ, Κασέρι Ημίσκληρο, Τομάτοχυμός, Τόνος σε κονσέρβα, Ψωμί του τοστ, Αγγούρια, Πιπεριές, Ροδάκινα, Τομάτες, Υγρό Γενικής Χρήσης. 

Σε ό,τι αφορά τις διανομές που θα γίνουν από τα σημεία ΔΗ.ΝΑ.Κ. Καστοριάς και Αμαξοστάσιο του Δήμου Άργος Ορεστικού οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν τα σημεία με όχημα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τις οδηγίες που αναλύονται παρακάτω.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου και επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

 

Μεθοδολογία Διανομής «Drive Through»

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας Covid-19, οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής με όχημα θα ακολουθήσουν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στο περιβάλλοντα χώρο έτσι ώστε:

  1. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.
  2. Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:
    1. Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν σε σημείο που θα τους υποδεικνύεται.
    2. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνουν την διαδικασία.
    3. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο του σημείου διανομής.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
  2. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

  • Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.
  • Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

 

You May Also Like

Εξοπλίζεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και η αίθουσα γυμναστικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού

Δήμος Άργους Ορεστικού

«Ζητούμε την απόσυρση του spot του Ημιμαραθωνίου Κρήτης 2019, όπου πρωταγωνιστούν ένα τυφλό κι ένα μη-τυφλό παιδί», τι αναφέρει το ψήφισμα;

«Ζητούμε την απόσυρση του spot του Ημιμαραθωνίου Κρήτης 2019, όπου πρωταγωνιστούν ένα…

Γ. Γρηγοριάδης: 25 νέοι υποψήφιοι του συνδυασμού ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Θα ακολουθήσουν νέες δημοσιοποιήσεις υποψηφίων μέχρι την Παρασκευή

«ΤΟ ΨΕΜΑ» του Florian Zeller: Στις 27 Ιουνίου στην Καστοριά

«Το Ψέμα» μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα στο θέατρο…

Καθοδόν η Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τους Πληγέντες της Αττικής από την ΠΕ Καστοριάς

Καθοδόν η Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τους Πληγέντες της Αττικής από την…

Παπαρόδεια 2022 μέ τήν συμμετοχή τοῦ Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.Συμεών

Παπαρόδεια 2022 μέ τήν συμμετοχή τοῦ Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.Συμεών

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές από Ιερούς Ναούς σε περιοχή της Φλώρινας για τις οποίες συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός

Σε βάρος του50χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας

Δήμος Καστοριάς: Έφτασε το καινούργιο μηχάνημα απολύμανσης (φωτογραφίες)

Δήμος Καστοριάς: Έφτασε το καινούργιο μηχάνημα απολύμανσης (φωτογραφίες)

Xορήγηση υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, σε δομές υγείας και σε υπηρεσίες του νομού Καστοριάς από τον Σύλλογο “Μαζί Σου”

Xορήγηση υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, σε δομές υγείας…