Γ. Χάτσιος: «Είμαστε πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Π.Ε. Καστοριάς»

«Βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Καστοριά», δήλωσε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρης Χάτσιος και συνέχισε λέγοντας πως «Είμαστε περισσότερο έμπειροι πλέον και πολύ καλά εφοδιασμένοι για να το αντιμετωπίσουμε».

 Τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Καστοριά, σύμφωνα με τον Διοικητή του Γ.Ν., περιορίζονται στον στενό και επαγγελματικό κύκλο των πρώτων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν στην περιοχή πριν από μερικές εβδομάδες «Βεβαιώνω τους πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς, ότι είμαστε σε επιφυλακή και πανέτοιμοι. Τηρούμε όλα τα μέτρα, όπως προβλέπονται από την πολιτεία. Μακάρι να περιοριστεί το φαινόμενο του κορωνοϊού, προς όφελος της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

Ο κ. Χάτσιος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά  και στο πρώτο κύμα  του COVID-19 στην Π.Ε. Καστοριάς λέγοντας πως «Ήταν σφοδρότερο σε ό,τι αφορά στην κλινική εικόνα των ασθενών. Στο δεύτερο κύμα τα συμπτώματα των ασθενών είναι πιο ήπια, είναι σχεδόν ασυμπτωματικοί οι ασθενείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο πεντάμηνο, έχουν πραγματοποιηθεί στην Π.Ε. Καστοριάς τουλάχιστον 1.400 τεστ για τον κορωνοϊό.

Χρύσα Κοσμίδου