Ξεκινούν σήμερα 3 ενισχυμένα προγράμματα επιδότησηςεργασίας. 18.000 νέες θέσεις για ανέργους με επιχορήγηση από 75% έως 90%

Από σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00 ξεκινούν οι αιτήσεις εργοδοτών για τρία προγράμματα απασχόλησης με συνολικά 18.000 νέες θέσεις εργασίας και αυξημένη επιδότηση από 75% έως 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης των δράσεων του Οργανισμού, τα προγράμματα έχουν επανασχεδιαστεί μέσω μιας σειράς αλλαγών και ενισχυμένων κινήτρων που τα καθιστούν πιο ελκυστικά, αποσκοπώντας στην προώθηση των ανέργων στην απασχόληση και στη μέγιστη απορροφητικότητα:

 

  • Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών διαθέτει 8.500 θέσεις σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 € στα 750 € μηνιαία.

 

  • Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 30 ετών και άνω διαθέτει 8.300 θέσεις με 75% επιδότηση (έως 800 € μηνιαία) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 € στα 750 € μηνιαία.

 

  • Το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες διαθέτει 1.200 θέσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 70% στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 700 € στα 800 € μηνιαία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση Ατόμων με Αναπηρίες ΑμεΑ, Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

 

Επίσης, αφαιρούνται οι δεσμεύσεις απασχόλησης μετά το τέλος των προγραμμάτων, απλουστεύονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιταχύνονται οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης. Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται στα 291.000.000 € και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ.

 

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την

ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

You May Also Like

Φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια κατά ομάδες για μεγάλες παρέες

Φαγητό σε ταβέρνες και εστιατόρια κατά ομάδες για μεγάλες παρέες

Αντιεξουσιαστές χωρίς σύνορα. Έσπασαν το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ανενόχλητοι οι αντιεξουσιαστές στο κάμπινγκ του ΑΠΘ. Επίθεση και φθορές στο Δημαρχείο…

Κατάθεση πινακίδων: Τι χρειάζεται για να μην πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας 2019

Κατάθεση πινακίδων: Τι χρειάζεται  για να μην πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας 2019

Κούγιας: Απαγορεύω σε οποιονδήποτε τη χρήση του ονόματός μου στην υπόθεση Φουρθιώτη

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του…

Αλ. Μπουρλά: Ισως χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους

Ο Άλμπερτ Μπουρλά θεωρεί πιθανό οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να χρειαστούν και…

Κατά 6% μειώθηκε ο πληθυσμός στην Ελλάδα το 2015 – «Καμπανάκι» υπογεννητικότητας για πρώτη φορά στην ΕΕ

Στα 510,1 εκατ. εκτιμήθηκε ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου…

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης συνυπογράφει τις προτάσεις των 27 της ΕΕ  για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στον αγροτοδιατροφικό τομέα

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης συνυπογράφει τις προτάσεις των 27 της ΕΕ  για…

Ξέφρενο πάρτι για χιλιάδες Έλληνες στο Μπάνσκο

Πενήντα πούλμαν γεμάτα κόσμο αναχώρησαν την Παρασκευή από την Θεσσαλονίκη για τριήμερο…

Φροντιστήρια: Ένας στους δύο εργαζόμενους πληρώνει 500 ευρώ τον μήνα

”Από αυτή την άποψη, θα προτείναμε κάθε νέα νομοθετική παρέμβαση στη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος”

ΑΣΕΠ: 380 μόνιμες θέσεις μέσω τριών προκηρύξεων μέχρι 31 Ιουλίου

ΑΣΕΠ: 380 μόνιμες θέσεις μέσω τριών προκηρύξεων μέχρι 31 Ιουλίου