Όπως και να το κάνουμε αποτελεί πολύ μεγάλο γεγονός για μια χώρα σαν την Ελλάδα τέτοιου είδους επισκέψεις αρχηγών κράτους όπως είναι η Ρωσία πόσο μάλλον η Αμερική που και οι δύο αυτές χώρες αποτελούν τις υπερδυνάμεις σε Παγκόσμιο επίπεδο και επηρεάζουν καταλυτικά τα δρώμενα στην Παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.

Παρόλο το ότι είναι γνωστό με τον ερχομό τους δίνουν λίγα για να πάρουν πολλά τις περισσότερες μάλιστα φορές με λόγια και όχι με πράξεις ενώ οι ίδιοι απαιτούν πιεστικά πολλά.

Στα μέσα λοιπόν του Νοέμβρη όταν ήδη θα έχει εκλεγεί ο επόμενος κάτοικος του Λευκού Οίκου που η θητεία του αρχίζει τον Γενάρη του 2017 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιώντας το τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη θα επισκεφτεί και την Ελλάδα.

Σε μια περίοδο μάλιστα όπου κατά τα άλλα εχθρός της Αμερικής Ερντογάν με τον επεκτατισμό που επιδιώκει για την χώρα του τα βάζει με όλους και με όλα για να πετύχει τους απαράδεκτους στόχους του. Τα βάζει και με την χώρα μας αμφισβητώντας Διεθνείς Συνθήκες που κατοχυρώνουν την απόλυτη κυριαρχία μας στο Αιγαίο. Γεγονός που αναγνωρίζεται και από τις ΗΠΑ διά του Προέδρου της Ομπάμα με επίσημες δηλώσεις του.

Το περίεργο όμως είναι το ότι συν τω χρόνω μας συμβουλεύει – αν αυτό είναι συμβουλή – να τα βρούμε με τους Τούρκους. Χωρίς να μας εξηγεί για πιο θέμα να τα βρούμε. Χωρίς να πιστεύουμε να εννοεί να του παραχωρήσουμε τα οκτώ νησιά μας που αμφισβητεί ή την Θεσσαλονίκη για την οποία έκανε λόγο τελευταία ο απρόβλεπτος Σουλτάνος. Ή μήπως να τα βρούμε για συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που αποδείχτηκε που κρύβει η θάλασσα του Αιγαίου στα σπλάχνα της.

Εκτός και αν εννοεί την άμεση λύση του Κυπριακού όπως το απαιτεί η Τουρκία. Ένα Κυπριακό που είναι γνωστή η ιστορία σε τι εποχή έγινε η επέμβαση και κατακερμάτισε ένα ανεξάρτητο κράτος που αποτελεί εδώ και καιρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Και όμως αυτή η Ευρώπη δέχεται να υπάρχει στρατός κατοχής από την Τουρκία όπως και οι δημοκρατικότατες ΗΠΑ επιμένοντας σε μια λύση με απόλυτη αποδοχή των Τουρκικών αιτημάτων.

Λέγεται πως η επίσκεψη στην Αθήνα του Ομπάμα έχει σαν στόχο να στείλει στο Βερολίνο μέσω της Αθήνας το μήνυμα για την ελάφρυνση του χρέους για να ανασάνει η οικονομία και ο λαός μας και να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης.

Από την άλλη όμως επιμένει συμφωνώντας με το ΔΝΤ για τις μεταρρυθμίσεις που όμως όπως είναι γνωστό προβλέπουν πολύ σκληρά μέτρα που πρώτα θα πρέπει να υλοποιηθούν . Δηλαδή ‘’ τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα ‘’.

Ας περιμένουμε όμως να μάθουμε πόσο ευχάριστα νέα μας φέρνει στις αποσκευές του ο Πρόεδρος της Αμερικής. Και πιο αποτέλεσμα θα φέρουν όπως το απαιτεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη.

Όταν το Βερολίνο διά του υπουργού των Οικονομικών κύριου Σόϊμπλε έχει στυλώσει τα πόδια του στην άποψη τέτοιες αποφάσεις θα παρθούν μετά τις εκλογές του φθινοπώρου του 2017 στην χώρα του.

Η φιλόξενη χώρα μας και ο λαός της θα καλωσορίσει ελπίζοντας στον Μεγάλο Πρόεδρο της Μεγάλης Αμερικής πως δεν θα μας φέρει  μόνο λόγια και υποσχέσεις αλλά αποτελέσματα που θα αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις του με την επίσκεψή του.

Όσο για την συμβουλή ‘’ να τα βρούμε με τους Τούρκους ‘’ αυτό περιμένουμε να μας το διευκρινίσουν με σαφήνεια οι κυβερνώντες της χώρας μας. Που πιστεύουμε να είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι υποσχεθούν.

Και προ παντός να μην ξεπουληθεί η υπόθεση Κύπρος γιατί είναι εμφανής η τρεμούρα από τις πιέσεις που υπάρχουν για την άμεση επίλυση από τις διαπραγματεύσεις με απαράδεκτες τις απαιτήσεις των Τουρκοκύπριων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.