Γεωργιάδης: Οι Ελληνες βουλευτές έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις

Για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι Ελληνες βουλευτές, αλλά και για την «οδό των θυσιών» την οποία διασχίζουν μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, λίγο πριν κλείσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Βουλής, όπου -σημειωτέον- για φέτος δεν προβλέπεται μείωση στη βουλευτική αποζημίωση.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, αν και παραδέχτηκε ότι καλώς έγιναν οι περικοπές στον μισθό των βουλευτών, «γιατί έτσι έπρεπε να γίνει», χαρακτήρισε υπερβολή την προς τα κάτω βουλευτική μισθολογική πορεία. «Όπως ήταν υπερβολή προς τα άνω αυτό που γινόταν προ της κρίσης, έτσι είναι υπερβολή προς τα κάτω αυτό που γίνεται τώρα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι πρώτοι οι βουλευτές «μπήκαμε σε αυτή την οδό των θυσιών».

«Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με τον φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε πρόεδρε, τώρα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θυμίζοντας με τη στάση του τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη «να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου», τώρα που, όπως ισχυρίστηκε, η χώρα οδεύει και πάλι στην κανονικότητα.

«Πρέπει να βγούμε και να πούμε στους πολίτες με θάρρος -όσο κι αν μας κατηγορούν- τον βουλευτικό μισθό… Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη βουλευτική σύνταξη, η οποία, όπως είπε, «είναι 70% κάτω», ενώ αναφέρθηκε και στην παραίτηση των βουλευτών από τα αναδρομικά, παρατηρώντας πως «ο καθένας μας παραιτήθηκε από περισσότερα από 150.000 ευρώ αναδρομικά. Αναδρομικά που άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν δικαστικώς και τα πήραν ή τα παίρνουν».

Τέλος, είπε ότι τις «θυσίες» που έχουν κάνει οι βουλευτές πρέπει «να τις λέμε με θάρρος και να είναι πράξη περηφάνιας για εμάς».
Πηγή: iefimerida.gr

You May Also Like

Αγρότες: Ποιους αφορούν και πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα για το ρεύμα

Τι θα ισχύει – Πώς θα διαμορωθούν οι τιμές στο αγροτικό ρεύμα

Απογειώθηκαν τουριστικά οι Παξοί λόγω Maestro – Ο Μόργκαν Φρίμαν ήταν στο νησi, έρχεται η Νικόλ Κίντμαν

Είδαν το νησί και θέλουν να το γνωρίσουν από κοντά

Καβουρότρυπες: Η παραλία με τα τιρκουάζ νερά και τα λευκά βράχια που θυμίζει εξωτικό παράδεισο

Η ομορφιά της φύσης είναι τέτοια που σου κόβει την ανάσα

Γιώργος Κασαπίδης: «Θα πρέπει να μας πει ο συμπολίτης από που έχει αυτές τις πληροφορίες»-«Ποιος τις μετέφερε μεταξύ των παρευρισκόμενων στην κλειστή σύσκεψη;»

Γιώργος Κασαπίδης: «Θα πρέπει να μας πει ο συμπολίτης από που έχει…

Δράμα: Μετέτρεψαν καπναποθήκες του 1920 σε ξενοδοχείο, και το εσωτερικό του είναι η επιτομή της πολυτέλειας

Πραγματικά πρόκειται για ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο.

Οργή εκπαιδευτικών για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

«Ετοιμάζουν τη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων με συμβόλαια μηδενικών ωρών»

Ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε με ανθρώπους σε περίπτερο της έκθεσης σχετικά με τις καινοτομίες στον τομέα της Γεωργίας(ΒΙΝΤΕΟ)

Στην 30η Agrotica βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης 

Απαγόρευση σε διαφημίσεις για γλυκά και αναψυκτικά για καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το σχέδιο της κυβέρνησης αφορά τις σοκολάτες, τα ζαχαρωτά, ορισμένα γλυκά, τα…

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν πιστεύω πως για αυτόν τον σιτευτό μόσχο σκότωσε τα παιδιά της» λέει ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε σε δημοσιογράφο με ύβρεις λίγο πριν την έναρξη της δίκης

Κορονοιός στην Ελλάδα: Στους 56 οι νεκροί – Τρεις νεκροί σε μία μέρα. Κατέληξε 72χρονη από την Κοζάνη

Κορονοιός στην Ελλάδα: Στους 56 οι νεκροί – Τρεις νεκροί σε μία…