Οι μάσκες μίας χρήσης ρυπαίνουν μαζικά τους ωκεανούς μας (εικόνες)

Όσο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα, άλλο τόσο σημαντικό είναι και να την πετάμε εκεί που πρέπει.

Η πρόσφατη αυξημένη ανάγκη για μάσκες και γάντια μίας χρήσης δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ωκεανούς μας.

Βλέπουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο και ενώ οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν στο σπίτι ή τουλάχιστον να ακολουθούν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης και διασποράς της νόσου, μερικοί εξακολουθούν να έχουν ανεύθυνη συμπεριφορά.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε πολλά μέρη και, ενώ στα καλά νέα συμπεριλαμβάνεται το ότι οι περισσότεροι πλέον έχουν συμμορφωθεί με τις οδηγίες και την φορούν, έχουμε, δυστυχώς και την άλλη όψη του νομίσματος. Οι ίδιες μάσκες που προστατεύουν τους πολίτες από πιθανό θάνατο, ρυπαίνουν μαζικά τους ωκεανούς μας. Το ίδιο ισχύει και με τα γάντια μιας χρήσης.

Όσο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα, άλλο τόσο σημαντικό είναι και να την πετάμε εκεί που πρέπει.

Οι μάσκες έχουν εκτιμώμενη διάρκεια ζωής 450 χρόνια στο φυσικό περιβάλλον, γεγονός που τις καθιστά «πραγματικές οικολογικές ωρολογιακές βόμβες».

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με την ονομασία Opération Mer Propre, που συλλέγει τακτικά σκουπίδια από τη Γαλλική Ριβιέρα, αναφέρθηκε στο εν λόγω θέμα. Οι άνθρωποι του οργανισμού έθεσαν τις ανησυχίες τους σε μια δημοσίευση στο Facebook, η οποία έχει ήδη πάνω από 8 χιλιάδες κοινοποιήσεις.

 

topnews.gr