Συνάντηση της Τοπικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. με τον Πάρι Κουκουλόπουλο

 

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Τοπικής Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με τον κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Κοεμτζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Εύη Αμανατίδου και το μέλος της Τ.Δ. Νίκος Χατζόγλου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της απολιγνητοποίησης για την περιοχή.

Ο κ.  Κουκουλόπουλος τόνισε την ανάγκη να αναληφθούν άμεσες δράσεις για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας κατά το μεταβατικό στάδιο (2020-2022) έτσι ώστε να μη χαθεί  χρόνος έως την εφαρμογή του masterplan που καταρτίζεται  από την Κυβέρνηση.

Στο διάλογο αναφέρθηκαν ζητήματα όπως ο ρόλος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην αναδιάρθρωση της τοπικής οικονομίας και η ανάγκη ενδυνάμωσής του, η προοπτική χρήσης της θερμικής ενέργειας για παραγωγικούς σκοπούς πέραν της τηλεθέρμανσης, καθώς και οι δημόσιες επενδύσεις που επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν ώστε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον.

Αναλύθηκε ιδιαίτερα η έννοια της Ενεργειακής Δημοκρατίας   και  η δυνατότητα να γίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρωτοπόρος στην ελληνική επικράτεια αξιοποιώντας προγράμματα όπως το νέο Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και η Τοπική Διοίκηση του ΟΕΕ δεσμεύτηκε να εργαστεί πάνω στις προτάσεις αυτές σε συνεργασία και με τα άλλα Επιμελητήρια ώστε να εξειδικευτούν  και να μετουσιωθούν σε συγκεκριμένες δράσεις- προτάσεις προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι επιβάλλεται η διαρκής επικοινωνία και συνεργασία τους την κρίσιμη αυτή περίοδο για τον τόπο μας.

Για το Π.Τ.

Ο Πρόεδρος

Κοεμτζόμπουλος Δημήτριος

You May Also Like

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον τομέα της γούνας από την ΕΟΓ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον τομέα της γούνας

Συνεχίζει τη δράση του ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς

Συνεχίζει τη δράση του ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς

Δήμος Γρεβενών: Στο καθήκον οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας-Κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων παρά τα χιόνια και το ψύχος

    Δήμος Γρεβενών: Στο καθήκον οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας-Κανονικά η…

Ερώτηση για τη διακοπή πτήσεων στο Αεροδρόμιο Καστοριάς κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Ερώτηση για τη διακοπή πτήσεων στο Αεροδρόμιο Καστοριάς κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Γ. Κορεντσίδης: Συνεχίζουμε για την ανάπτυξη, την πρωτοπορία και την ευημερία του τόπου μας!

Το μήνυμα του επανεκλεγμένου δημάρχου Καστοριάς

 Κλειστά τα Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου

 Κλειστά τα Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου