Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στον Δήμο  Άργους Ορεστικού

Το πλαίσιο σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και η πορεία υλοποίησης της τρέχουσας συζητήθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής και της ΜΟΔ στον Δήμο Άργους Ορεστικού.
Για μια ακόμη φορά, επισημάνθηκαν τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων που παρουσιάζει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, αλλά και η ετοιμότητά του ενόψει του νέου ΕΣΠΑ. Με δεδομένο λοιπόν τον τεράστιο όγκο έργων (ύψους 55 εκατομμυρίων ευρών περίπου) που έχει να διαχειριστεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία διαθέτει προσωπικό μόλις 6 (!) ατόμων (+ 2 ειδικοί συνεργάτες), προτείναμε την αξιοποίηση τοπικού έμψυχου δυναμικού που θα λειτουργεί επικουρικά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Όπως εξηγήσαμε, αυτό μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση από την τεχνική βοήθεια της Περιφέρειας (ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας) και προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων). Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα μπορεί να υποστηρίζεται από μηχανικούς της περιοχής για την ωρίμανση μελετών και την επίβλεψη των εργασιών υλοποίησης των έργων κι έτσι να ολοκληρώσει γρήγορα τα ενταγμένα έργα και να εξασφαλίσει νέα.
Την πρόταση αυτή δέχτηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Κασαπίδης, επισημαίνοντας πως αυτό το μοντέλο λειτουργίας θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας.
Επιπλέον πραγματοποιήσαμε μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση για την αξιοποίηση του πέτρινου σχολείου του Βογατσικού με τη δημιουργία μουσικού σχολείου, το οποίο θα ξεφεύγει από τα συμβατικά όρια και σε συνδυασμό με τις κατασκηνώσεις Βογατσικού θα αποτελεί ένα πρωτοποριακό και υποδειγματικό κέντρο μουσικής εκπαίδευσης για παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια. Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση ενός ειδικού προγράμματος ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυση) που θα αφορά στοχευμένα τα ΑΜΕΑ με την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Αμμουδάρας και του ΚΕΦΙΑΠ.
Αναφορά έγινε και στο Αρχοντικό Ζάχου, το οποίο ο Δήμος προσπαθεί να αξιοποιήσει, χωρίς ωστόσο να βρίσκει ευήκοα ώτα στους άλλους εμπλεκόμενους. Ο κ. Κασαπίδης εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, κι έτσι μετά το τέλος της συνάντησης στο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του Αρχοντικού.

You May Also Like

Ιεροπηγή: «Κλέβουν και λεηλατούν τα σπίτια και το βιός μας οι μετανάστες. Δέκα άτομα επιτέθηκαν χθες σε ηλικιωμένο την ώρα που οδηγούσε» (ΦΩΤΟ)

  Ιεροπηγή: «Κλέβουν και λεηλατούν τα σπίτια και το βιός μας οι…

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας σε σύσκεψη-ενημέρωση στην Αναπτυξιακή Καστοριάς ΑΝ.ΚΑΣ.

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας σε σύσκεψη-ενημέρωση στην Αναπτυξιακή Καστοριάς ΑΝ.ΚΑΣ.

“Η κυβέρνηση με την παράδοξη πολιτικής της αφήνει μη λειτουργικές τις έτοιμες ενεργειακές υποδομές του Δήμου Άργους Ορεστικού”

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου

«Στις 25 Ιουνίου ας μην παρασυρθούμε από τις Σειρήνες»

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Με το βλέμμα στην 41 Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς έκοψε την πίτα του ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ‘’ Ο Προφήτης Ηλίας ‘’

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ο Προφήτης Ηλίας την Κυριακή…

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με ειρωνικές εκφράσεις και ηθικές αξιολογήσεις έδωσε τη «μάχη των ελαφρυντικών» η υπεράσπιση

Table of Contents Hide Δίκη Χρυσής Αυγής: Με ειρωνικές εκφράσεις και ηθικές…

Τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας

Τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας

Εκλογές και Γενική συνέλευση για το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου μας, καλείστε στην Τακτική Γενική Συνέλευση…

Επενδύσεις 197 εκατ. σε 6 περιφερειακά αεροδρόμια – Μέσα στα 6 και της Καστοριάς

Προτεραιότητα στην αναβάθμιση έξι μικρών περιφερειακών αεροδρομίων, που δεν έχουν ενταχθεί στη…