Υπογραφή Συμφωνητικών για την Ενεργειακή Αναβάθμιση  του 9ου και του 1ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Γρεβενών

 

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα προχώρησε στην υπογραφή συμφωνητικών, παρουσία των αναδόχων, για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων του 9ου και του 1ου Νηπιαγωγείου της πόλης. Αναλυτικότερα, οι σχετικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά την περασμένη Τρίτη 28/7 και σήμερα Πέμπτη 30/7 στο Γραφείο του Δημάρχου και αποτελούν την αρχή ενός κύκλου συντονισμένων δράσεων και εργασιών που έχουν ως στόχο την καθολική ενεργειακή θωράκιση όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου Γρεβενών.

 

Τα συγκεκριμένα έργα, που ξεκινούν αμέσως, θα συμβάλλουν στην ορθότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των πολυτίμων φυσικών μας πόρων με κύριο γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του ενεργειακού κόστους.

 

«Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της, υλοποιεί με συνέπεια και προγραμματισμό τον σχεδιασμό της για τη σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου μας», είπε από την πλευρά του ο κ.Δασταμάνης και υπογράμμισε: «Οι εν λόγω δράσεις που ήδη ξεκίνησαν να γίνονται πράξη, εντάσσονται στο μεγαλόπνοο και ρεαλιστικό σχέδιό μας που καταρτίσαμε με προσπάθεια και πολύ δουλειά και το οποίο περιλαμβάνει ενταγμένα έργα άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία».

 

Εν συνεχεία, επισήμανε ότι «μετά το πράσινο φως που δόθηκε πριν λίγες ημέρες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου και του παλαιού Δασαρχείου της πόλης, σειρά έχουν τώρα οι εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου, έργο το οποίο έχει δημοπρατηθεί και αναμένονται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού, όπως επίσης και το κτίριο του Κολυμβητηρίου που αναμένουμε την προέγκριση δημοπράτησης από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Ανάπτυξης».

 

Ακόμη πρόσθεσε ότι με τη χρήση της αβαθούς γεωθερμίας που ο Δήμος Γρεβενών επέλεξε ως ανανεώσιμη πηγή ενεργείας «δίνεται έμπρακτα και γρήγορα μια βιώσιμη λύση στο μείζον ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τα Γρεβενά στις πρώτες θέσεις εκείνων των Δήμων που υλοποιούν αντίστοιχα έργα όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα σε ολόκληρη την Ευρώπη».

 

Εν κατακλείδι, ο Δήμαρχος Γρεβενών υποστήριξε ότι «Δεν είμαστε πλέον μακριά στο να γίνει ο Δήμος μας μια περιοχή-πρότυπο στη γεωθερμία καθώς με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων θα κατέχουμε επάξια το ευρωπαϊκό ρεκόρ στην παραγωγή θερμικής ισχύος από γεωθερμία ανά κάτοικο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Δασταμάνης.

 

You May Also Like

Εκλογές Πολιτιστικού Συλλόγου Πεύκου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΥΚΙΩΤΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» ΕΔΡΑ ΠΟΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΝΤΑΗΛΑΚΗ                                                                                                        …

Ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι το Facebook θα «κατεβάζει» fake news για τον κορονοϊό

Ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι το Facebook θα «κατεβάζει» fake news για τον…

Τα πρώτα (ανεπίσημα) αποτελέσματα από 5 χωριά

Ανεπίσημα αποτελέσματα για Οξυά, Δενδροχώρι, Μακροχώρι, Αγία Κυριακή, Καλοχώρι

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τον Όμιλο Υγεία σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Άργους Ορεστικού

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τον Όμιλο Υγεία σε όλους τους κατοίκους του…

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018-Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία: «Η διαχρονική αξία του μηνύματος… “όλοι διαφορετικοί…όλοι ίσοι”»

Η δράση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς  ξεκίνησε με την προβολή power…

ΝΟΔΕ Καστοριάς: «Επιβεβαιώθηκε η ανοδική τάση της Ν.Δ. Φάνηκε και η ετοιμότητα της του κόμματος για την επόμενη μέρα»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/9 επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον…

Στόλισαν το καράβι στο Απόζαρι (φωτογραφίες)

Στόλισαν το καράβι στο Απόζαρι (φωτογραφίες) Στολίστηκε το καραβάκι στο Απόζαρι για…