Ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου,  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ σε 567.000 δικαιούχους, όπως έχει ανακοινωθεί, επιστρέφοντας στην ομαλή ροή του προγραμματισμού των πληρωμών. Οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, θα λάβουν ειδοποίηση για την πληρωμή τους μέσω SMS.

Με την καταβολή των εκκρεμοτήτων των άμεσων ενισχύσεων έτους 2015 ύψους 22.744.347 ευρώ σε 338.887 δικαιούχους στα μέσα Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε η πληρωμή των ενισχύσεων αυτών για το πρώτο έτος εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ 2015-2020. Η πληρωμή αποτελεί το θετικό αποτέλεσμα της εντατικής προσπάθειας του προσωπικού του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον υπολογισμό και τη χορήγηση των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης και της καταβολής των λοιπών άμεσων ενισχύσεων σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου :

(α) η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος,

(β) η προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016 και

(γ) οι εκκρεμότητες εξισωτικής αποζημίωσης για τις αιτήσεις 2015. Παράλληλα, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές, Μείωση Νιτρορύπανσης κλπ, καθώς επίσης των ιδιωτικών επενδύσεων (σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση κα), του LEADER και των δημοσίων έργων.

Υπενθυμίζεται ότι, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης καθώς και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα 2108802000 από τις 09:00 έως τις 13:00 και 1540 από τις 09:00 έως τις 18:00.

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης προς τον πολίτη και με βασικό αρωγό το ανθρώπινο δυναμικό του, που διαθέτει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία στη διαχείριση των αιτημάτων των παραγωγών, έθεσε σε λειτουργία από την Τετάρτη 26/10/2016 καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, νέο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για το σύνολο των θεμάτων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός στα τηλέφωνα 2108802000 από τις 09:00 έως τις 13:00 και 1540 από τις 09:00 έως τις 18:00.

Η λειτουργία του Τηλεφωνικού Κέντρου υποστηρίζεται από ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης των κλήσεων για την Κεντρική Υπηρεσία και τις Περιφερειακές Δ/νσεις για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας του κοινού με τους εκπροσώπους του και την κάλυψη των αναγκών πληροφόρησης των αγροτών. Όλες οι κλήσεις καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα με την αναγνώριση των στοιχείων του καλούντα και στη συνέχεια, το αίτημα-ερώτημα είτε απαντάται απ’ ευθείας από το χρήστη, είτε -αν πρόκειται για εξειδικευμένο ερώτημα- προωθείται στις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες. Στόχος είναι η καταγραφή και απάντηση όλων των ερωτημάτων, η ποιοτική και άριστη εξυπηρέτηση του κοινού, ώστε να μη χάνεται καμία κλήση και όλοι οι πολίτες να βρίσκουν ανταπόκριση στα ερωτήματά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

AstraZeneca: 30 νέα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων ανακοίνωσε η Βρετανία

AstraZeneca: 30 νέα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων ανακοίνωσε η Βρετανία

Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ: Τους συγχωρώ αρκεί να μην βλάψουν κανέναν άλλον

«Έναν τον είχα και τον είχα στήριγμά μου» είπε η αδερφή του…

«Σπάει ο πάγος» με Μόσχα – Διεργασίες για ταξίδι Τσίπρα στο Κρεμλίνο

«Σπάει ο πάγος» μεταξύ Μόσχας και Αθήνας – Τον Δεκέμβρη διυπουργική επιτροπή…

ΠΟΕΣΕ: παραδίδουμε “ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” (βίντεο)

ΠΟΕΣΕ: παραδίδουμε “ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” (βίντεο)

Το Υπουργείο Παιδείας απαντά για το εάν θα καταργηθούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας απαντά για το εάν θα καταργηθούν τα Μουσικά και…

Πετράλωνα: Με ΜΑΤ η έξωση ηλικιωμένης ΑμΕΑ & του γιου της

Με δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ έγινε έξωση οικογένειας στα Άνω Πετράλωνα καθώς το σπίτι τους έχει βγει σε πλειστηριασμό.

Στους 28.211 έφθασαν οι δικαιούχοι στο “Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ”

Ξεπέρασαν ήδη τα 400 εκατ. ευρώ οι πόροι που θα εισρεύσουν στην…

Κοροναϊός: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα – Τελειώνει η καραντίνα και για τους θετικούς στον covid Βασίλης Βενιζέλος

Τα μέτρα βάσει των οποίων θα γίνει σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα μετά…