Τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον κορονοϊό – Συναγερμός στην κυβέρνηση μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Η διαδικασία θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σημερα το πρωί Δευτέρας (03/08, 09:30), ώστε να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα να έχει ανέβει σε ανησυχητικά επίπεδα, η κατάσταση κρίνεται σοβαρή και στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός, με τα μέλη της να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι να αφυπνίσει όσους ενδεχομένως να έχουν χαλαρώσει το τελευταίο διάστημα και να περάσει το μήνυμα ότι η χαλάρωση είναι εμπεριέχει κινδύνους.

Επίσης, αναμένεται ο πρωθυπουργός να στείλει αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων, καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση, όπως έχει επισημάνει, παρακολουθεί την κατάσταση, ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή όλο τον Αύγουστο και σε αυτές θα συμμετέχουν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και ο καθηγητής Επιστήμης Δεδομένων, Κίμων Δρακόπουλος.

www.newsbeast.gr