Λ. Αυγενάκης:«Παραμένουμε σε επιφυλακή χωρίς καμία χαλάρωση, επιδεικνύουμε μέγιστη ευθύνη και συνέπεια»

 

-Επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού προς όλη την αθλητική οικογένεια για υγειονομική πειθαρχία και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, των πρωτοκόλλων και των μέτρων για την ενημέρωση και την προστασία των αθλητών, των αθλουμένων και των εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απέστειλε επιστολή προς τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ, με κοινοποίηση σε όλη την αθλητική οικογένεια (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Λίγκες, Σωματεία, Συνδέσμους αθλητών, προπονητών, Συλλόγους εργαζομένων, Δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.).

 

Θέμα της η υγειονομική πειθαρχία και η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, των πρωτοκόλλων και των μέτρων για την ενημέρωση και την προστασία των αθλητών, των αθλουμένων και των εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αυγενάκης «σε αυτήν την άνιση μάχη που δίνουμε καθημερινά (απέναντι στην πανδημία), δεν είναι επιτρεπτά φαινόμενα χαλάρωσης. Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε όλοι μας σε επιφυλακή, επιδεικνύοντας τη μέγιστη ευθύνη και συνέπεια».

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Υφυπουργού Αθλητισμού έχει ως εξής:

 

«Αγαπητοί Κύριοι Πρόεδροι,

Αγαπητά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου / της Διοικούσας Επιτροπής,

 

Η αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται στη χώρα μας την περίοδο που διανύουμε, δηλώνει με τον πλέον εμφανή τρόπο, ότι ο πόλεμος απέναντι στην πανδημία είναι διαρκής και οι συνέπειές του θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις.

 

Απέναντι σε αυτήν την άνιση μάχη που δίνουμε καθημερινά, δεν είναι επιτρεπτά φαινόμενα χαλάρωσης. Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε όλοι μας σε επιφυλακή, επιδεικνύοντας τη μέγιστη ευθύνη και συνέπεια. Τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα οφείλουν να συνεχίσουν να  δίνουν το παράδειγμα στην υγειονομική πειθαρχία.

 

Για τον λόγο αυτό, σας καλώ με την ίδια υπευθυνότητα που επιδείξατε από την αρχή της πανδημίας, να συνεχίσετε να εφαρμόζετε την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών. Να διενεργείτε τακτική και σχολαστική απολύμανση και καθαριότητα όλων των χώρων που βρίσκονται στην ευθύνη σας. Και βέβαια, να τηρείτε απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση και την προστασία των αθλητών, των αθλουμένων, αλλά και των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις σας.

 

Είμαι βέβαιος ότι όπως και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας που αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί αποτελεσματικά, αν παραμείνουμε ενωμένοι και τηρήσουμε στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας θα βγούμε όλοι νικητές και θα επαναφέρουμε τον αθλητισμό στην κανονικότητα, με τη διεξαγωγή πολλών αθλητικών διοργανώσεων, τη στήριξη στους αθλητές μας και την παρακίνηση των πολιτών στην αθλητική δραστηριότητα».

 

 

 

You May Also Like

Μητσοτάκης: Μιλά για μπάλα και το Euro 2024

Μητσοτάκης: Μιλά για μπάλα και το Euro 2024

Κούγιας: «Εξευτελιστικό συνονθύλευμα η Εθνική Ελλάδας»

Κούγιας: «Εξευτελιστικό συνονθύλευμα η Εθνική Ελλάδας»

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι παλαίμαχοι Καστοριάς

Συνεχίζει δυνατά η ομάδα των Παλαιμάχων Καστοριάς

Από τον Κρόνο Καστοριάς στον ΠΑΟΚ, ο 13χρονος Γρηγοριάδης!

Ακόμη έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή ενέταξε στο δυναμικό του ο ΠΑΟΚ.

Με μισή ντουζίνα γκολ φιλοδώρησε η Καστοριά την Α. Ε. Γραμμοχωρίων, την οποία νίκησε εκτός έδρας με 0-6.

Η Καστοριά ξεκίνησε το παιχνίδι ορεξάτα και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ,…

Αποχώρησε από την Καστοριά ο Γυμνόπουλος

Ολοκληρώθηκε η πορεία του Φοίβου Γυμνόπουλου στην Καστοριά, με τον έμπειρο γκαρντ…

Μεγάλες επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στη Β’ Φάση του 85ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας

Μεγάλες επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στη Β’ Φάση του 85ου Πανελληνίου…

Μεγάλος φιλικός αγώνας μπάσκετ στην πόλη της Καστοριάς με τον ΠΑΟΚ

Μεγάλος φιλικός αγώνας μπάσκετ στην πόλη της Καστοριάς με τον ΠΑΟΚ