6 λύσεις για να σας κοπεί εκείνη τη στιγμή η πείνα για πρόχειρο φαγητό και γλυκά

Η ξαφνική κι έντονη επιθυμία για φαγητό είναι ο χειρότερος εχθρός της δίαιτας και της σωστής διατροφής.

Οι τύποι τροφίμων που λαχταρούν οι άνθρωποι είναι συνήθως επεξεργασμένες τροφές και γλυκίσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη.

Αυτή η υποχώρηση που κάνουμε όλοι σε ένα λαχταριστό “ένοχο” σνακ είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους έχουμε προβλήματα απώλειας βάρους.

Δείτε 6 απλούς τρόπους για να αποτρέψετε ή να σταματήσετε την πείνα και την επιθυμία για πρόχειρο φαγητό και γλυκά:

1. Πιείτε νερό

Εάν αισθάνεστε ξαφνική επιθυμία για ένα συγκεκριμένο φαγητό, δοκιμάστε να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και περιμένετε λίγα λεπτά. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η επιθυμία αυτή εξαφανίζεται, επειδή το σώμα σας ήταν επί της ουσίας διψασμένο. Το να πίνετε νερό πριν από τα γεύματα μπορεί να μειώσει την όρεξη, καθώς και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

2. Φάτε περισσότερη πρωτεΐνη

Η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης μπορεί να μειώσει την όρεξή σας και να σας αποτρέψει από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Μειώνει επίσης την ξαφνική επιθυμία για πρόχειρο φαγητό και σας βοηθά να αισθάνεστε γεμάτοι και ικανοποιημένοι για περισσότερο χρόνο. Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να μειώσει την λαιμαργία έως και 60% και να την επιθυμία για σνακ τη νύχτα κατά 50%.

3. Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας για όλη την ημέρα ή για όλη την επερχόμενη εβδομάδα εξαλείφει τον αυθορμητισμό και την αβεβαιότητα, τα οποία προκαλούν λαιμαργία. Εάν δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τι να φάτε στο επόμενο γεύμα, θα είστε λιγότερο επιρρεπείς σε “παρασπονδίες”.

4. Μην μένετε νηστικοί για ώρες

Τρώτε τακτικά και να έχετε κοντά σας υγιεινά σνακ. Η πείνα είναι βασική αιτία για την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού. Αποφύγετε να μένετε νηστικοί για ώρες.

5. Καταναλώστε εκχύλισμα από σπανάκι

Βοηθά στην καθυστέρηση της πέψης του λίπους, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που μειώνουν την όρεξη και την πείνα, όπως η GLP-1.

6. Μην πηγαίνετε πεινασμένοι στο σουπερμάρκετ

Αν τρώτε πριν πάτε στο σουπερμάρκετ θα μειώσετε την πιθανότητα να προχωρήσετε σε κάποια παρορμητική αγορά παχυντικών προϊόντων απλά και μόνο επειδή εκείνη τη στιγμή τα λιγουρεύεστε λόγω πείνας.

Πηγή: healthline.com

Επιμέλεια: iatropedia.gr

You May Also Like

Διακοπές ρεύματος την Κυριακή σε πολλές περιοχές του Νομού

Ειδοποιούνται  οι  κάτοικοι  των παρακάτω περιοχών ότι  για να  εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές …

Παρουσίαση Ημερολογίου 2020 του Κέλετρον Αγάπη για το παιδί “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ” από τον διάσημο καστοριανό κομμωτή Γ. ΣΑΡΡΗ και την ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΚΑΦΙΔΑ,

Παρουσίαση Ημερολογίου 2020 του Κέλετρον Αγάπη για το παιδί “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ…

ΔΕΥΑΚ: Ανακριβείς ή και ψευδείς οι ειδήσεις ως προς την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης

    ΔΕΥΑΚ: Ανακριβείς ή και ψευδείς οι ειδήσεις ως προς την…

Βρέθηκε σε περιοχή της Καστοριάς αθλητικός εξοπλισμός της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας της Ρωσίας που είχε κλαπεί τον προηγούμενο μήνα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστείων Καστοριάς βρέθηκε το Σάββατο (…

Καστοριά: Επισκέψεις σε φυλάκια και γιορτή στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού

Καστοριά: Επισκέψεις σε φυλάκια και γιορτή στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού

Συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου στις εργασίες του Διεθνούς Forum, για την Ανάπτυξη και Εξέλιξη του Κοινοβουλευτισμού στη Μόσχα

Συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου στις εργασίες του Διεθνούς Forum, για την Ανάπτυξη…