Για τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Π.Ε. Καστοριάς μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Αδαμόπουλος

Σε συνέντευξη  που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ενημέρωσε για τα έργα τα οποία πραγματοποιούνται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, αλλά και για όσα πρόκειται να γίνουν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε πως στην παρούσα φάση, πραγματοποιούνται εργασίες για την αποκατάσταση και τη συντήρηση των επαρχιακών δρόμων «Είναι υπό την ευθύνη μας τα θέματα αυτά και αυτή τη στιγμή έχουμε αναλάβει την εργολαβία κάποιων έργων. Ειδικότερα, ασφαλτοστρώνουμε ορισμένα σημεία από την Πεντάβρυσσο προς τα γύρω χωριά και άμεσα θα προβούμε στις ίδιες ενέργειες και για το δημοτικό δρόμο Βυσσινιά-Άγιος Αντώνιος, ο οποίος και έχει καταστραφεί».

Παρόλο που υπάρχει η θέληση από τη μεριά της Αντιπεριφέρειας για την πραγματοποίηση διαφόρων έργων, η καθυστέρηση ωστόσο είναι αντίπαλός της «Σαφώς και υπάρχει κάποια καθυστέρηση, καθώς αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τους διαγωνισμούς από το αρμόδιο Υπουργείο. Αναμένουμε την αλλαγή του νόμου, ώστε να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε τα έργα. Στην παρούσα φάση, έχουμε σε εξέλιξη τα έργα του κάμπου της Κρεπενής» ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος. Να σημειωθεί πως το προαναφερόμενο έργο, αφορά στη διευθέτηση του αρδευτικού, καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα πλημμυρών ακόμα και στις περιουσίες των ιδιοκτητών της περιοχής «Θεωρώ πως είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε ό,τι έχει σχέση με το αρδευτικό, καθώς σε πολλά του σημεία τα χαντάκια ήταν πλήρως αποφραγμένα. Μάλιστα αναγκαστήκαμε να παρέμβουμε ακόμα και σε ιδιωτικές περιουσίες προκειμένου να μπορέσουμε να τα ανοίξουμε. Το θετικό της υπόθεσης είναι, πως με αυτές τις παρεμβάσεις ανακουφίστηκαν οι κάτοικοι της περιοχής».  

Επιπρόσθετα την προηγούμενη Δευτέρα (24/10), πραγματοποιήθηκαν εργασίες κοπής κλαδιών, αλλά και επικίνδυνων δέντρων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μανιάκοι προς Ποριά, από τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Αμαξοστασίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Ήταν επιτακτική ανάγκη θα πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες εργασίες προκειμένου να βελτιωθεί η ορατότητα και η ασφάλεια των διερχομένων αυτοκινήτων, καθώς και να επιτευχθεί η  αποφυγή της ολισθηρότητας του οδοστρώματος κατά την επικείμενη χειμερινή περίοδο «Προβήκαμε στον καθαρισμό του δρόμου από τα κλαδιά και τα δέντρα τα όποια έκλειναν την οπτική των οδηγών. Πραγματικά, έγινε ένα μεγάλο έργο με τη συμβολή τόσο της Τροχαίας, όσο και του Δασαρχείου που έδωσε την έγκρισή του στο να κοπούν ορισμένα μεγάλα και επικίνδυνα δέντρα. Σύντομα θα μπούμε και στη διαδικασία να διαγραμμίσουμε τους δρόμους σε κάποια σημεία, που δεν είχαμε προλάβει νωρίτερα, και επιπλέον θα βοηθήσουμε στο να ανοίξουμε τους αγροτικούς δρόμους στα βουνά, ώστε να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ξυλεία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης και έκλεισε με την υπόσχεση «προγραμματίζουμε και άλλα έργα τα οποία θα τα μάθετε εν καιρώ».

Χρύσα Κοσμίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Με 9 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Με 9 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Συντήρηση υφιστάμενων μικρών τεχνικών – Κατασκευή τάφρων και τοιχίων αντιστήριξης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο 2020»

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Συντήρηση υφιστάμενων μικρών τεχνικών – Κατασκευή τάφρων και…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Συμπληρώθηκαν δύο εβδομάδες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης –Καλύπτεται το 99,7% των προπτυχιακών μαθημάτων

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Συμπληρώθηκαν δύο εβδομάδες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης –Καλύπτεται το 99,7%…

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτ. Μακεδονίας για το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτ. Μακεδονίας για το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της κύριας…

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών και πωλητών των Λαϊκών Αγορών επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών και πωλητών των Λαϊκών Αγορών επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη

Σε θέση μάχης τα κόμματα στο δρόμο προς τις κάλπες

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων και Καστοριά,

ΟΑΕΔ: Τα βιβλιοπωλεία της Π.Ε. Καστοριάς που δέχονται τις επιταγές αγοράς βιβλίων

ΟΑΕΔ: Τα βιβλιοπωλεία της Π.Ε. Καστοριάς που δέχονται τις επιταγές αγοράς βιβλίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς

Έλαβε τέλος η 1η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας  Καστοριάςλίγο νωρίτερα από…