ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βάζουν τους μαθητές σε πλαστικά κουβούκλια για να προστατεύονται από τον κορωνοϊό

Πρόκειται σίγουρα για την χώρα με τα πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικών αποστάσεων, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού. Ο λόγος για την Ταϊλάνδη, που άνοιξε στις αρχές του Ιουλίου τα σχολεία της, έχοντας τοποθετήσει διάφανα πλαστικά κουβούκλια μέσα στις τάξεις και οριοθετώντας τον χώρο που κάθε παιδί μπορεί να παίζει… μόνο του. Την ίδια ώρα, οι αρχές ζητούν να γίνεται διαρκώς απολύμανση χεριών και θρανίων.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, όταν οι μαθητές καταφθάνουν στα σχολεία της χώρας, λοιπόν, λαμβάνουν από τους καθηγητές τις μάσκες τους, τις οποίες φορούν καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δίνονται και προστατευτικές ασπίδες. Έπειτα, υποβάλλονται σε θερμομέτρηση και πριν μπουν στην τάξη απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

Μέσα στις τάξεις έχουν τοποθετηθεί πλαστικά κουτιά σε κάθε θρανίο -πρόκειται για τις διάφανες κάλπες που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στις εκλογές- ώστε το κάθε παιδί να απομονώνεται σχεδόν απόλυτα από τους συμμαθητές του.

Κάποια σχολεία της Μπανγκόγκ, μάλιστα, ζήτησαν από τους μαθητές να περιοριστούν σε καραντίνα 15 ημερών πριν επιστρέψουν στο σχολείο, για να είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα μεταφέρει τον ιό.

Οι εικόνες των παιδιών που μοιάζουν με πειραματόζωα εγκλωβισμένα πίσω από τα πλαστικά κουτιά προκαλούν θλίψη. Ωστόσο, οι ίδιοι οι μαθητές δηλώνουν, ότι δεν ενοχλούνται από αυτά, παρά νιώθουν ασφάλεια κατά την επιστροφή τους στο σχολείο.

Από τις αρχές του έτους 58 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19 στην Ταϊλάνδη -νούμερο εξαιρετικό για μια χώρα με πληθυσμό άνω των 69 εκατομμυρίων!- ενώ περίπου 3,500 χιλιάδες έχουν μολυνθεί από αυτόν.

 

piraeuspress.gr

You May Also Like

Ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία: Νέα μέτρα για αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

  Ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία: Νέα μέτρα για αφίξεις από το…

Στα 152 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού

Στα 152 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού

Χαμός στη Χαλκίδα: Γονείς αρνητές έκαψαν τα βιβλία του Τριβιζά που μοιράστηκαν στους μαθητές

Με διαμαρτυρίες για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, γονείς αρνητές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Χαλκίδα προκειμένου…

Καμπανάκι κινδύνου στη Γερμανία: «Σε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων το τρίτο κύμα θα είναι ιός-turbo»

Καμπανάκι κινδύνου στη Γερμανία: «Σε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων το τρίτο κύμα…

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Η επίσημη λίστα με τα μαγαζιά που κλείνουν στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Η επίσημη λίστα με τα μαγαζιά που κλείνουν…

Θετικός στον κορωνοϊό ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Θετικός στον κορωνοϊό ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Θεσσαλονίκη: Μέσα στη ΜΕΘ του Παπανικολάου – Η μάχη των γιατρών(vid)

Θεσσαλονίκη: Μέσα στη ΜΕΘ του Παπανικολάου – Η μάχη των γιατρών(vid)

Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η διανομή των εμβολίων

Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η διανομή των εμβολίων