Παιδίατρος ζωγραφίζει καρτούν πάνω στα επιθέματα παιδιών που χειρουργεί

Ο διευθυντής της παιδιατρικής, χειρουργικής κλινικής του Akron, στο Οχάϊο είναι ο Dr. Robert Parry, ο οποίος έχει κάνει πάνω από 10 χιλιάδες επιτυχημένες εγχειρήσεις από το 2011.

O Dr. Parry  μαθαίνει ποιο είναι το αγαπημένο καρτούν των μικρών ασθενών του και ζωγραφίζει τους αγαπημένους τους χαρακτήρες στα επιθέματα που τοποθετεί πάνω τους μετά το χειρουργείο.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο ο Dr. Robert Parry το κάνει αυτό ώστε οι ασθενείς του να μην έχουν την ανάμνηση του τραύματος για πολύ καιρό μετά τη χειρουργική διαδικασία. Μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει πάνω από 10.000 σχέδια στα επιθέματα.

Ο γιατρός λέει ότι πάντα συνήθιζε να ζωγραφίζει αλλά ποτέ δεν περίμενε ότι θα γινόταν μέρος της ιατρικής του καριέρας. Άλλωστε δεν βλέπει και μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ασχολίες, αφού και στις δύο χρησιμοποιεί τα χέρια του και κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα.

“Έχει πλάκα να δουλεύεις με παιδιά. Δεν ασκούν κριτική και θέλουν μόνο να είναι χαρούμενα και να αισθάνονται όμορφα”, εξηγεί. “Είναι απίστευτη η αίσθηση του να βοηθάς ένα παιδί να ζήσει και να του δίνεις την ευκαιρία να μεγαλώσει με υγεία.”

Οι περισσότερες ζωγραφιές γίνονται μέσα σε 5 λεπτά όσο ο ασθενής κοιμάται.

 

ΠΗΓΗ:kidotfestival.com