Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Επιτέλους! Ας σταματήσουμε όλοι τον αγώνα για να πάρουμε λίγη δόξα και ας κοιτάξουμε να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου»

Ο Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, επικοινώνησε με τον  Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γεώργιο  Καραγιάννη όπου και τον ενημέρωσε για τις τεράστιες καταστροφές, σε οικισμούς του Δήμου Νεστορίου (Πτελέα και Κρανοχώρι).

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Τζηκαλάγια προς τον Γ.Γ. Υποδομών:

«Αξιότιμε κ.Γενικέ

Αυτό που συνέβη στα δύο χωριά της περιοχής μου είναι πρωτάκουστο. Στο ένα καταστράφηκαν ολοσχερώς οι σκεπές των σπιτιών και αποθηκών (ευτυχώς είναι μερικές δεκάδες). Αμέσως μετά οι καταστροφές αυτοκινήτων, φωτοβολταϊκών στέγης και αγροτικής παραγωγής. Από επίσκεψή μου με συνεργάτες μου σας αποστέλλω τις διαπιστώσεις και κυρίως τις προτάσεις μου. Οι φωτογραφίες μικρό δείγμα αποτυπώνουν. Παρακαλώ για την αμεσότητα της συνδρομής σας. Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση».

Με εκτίμηση

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καστοριάς»

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, απάντησε άμεσα στον κ. Τζηκαλάγια, όπου και τον ενημέρωσε ότι θα σταλεί κλιμάκιο μηχανικών στην περιοχή για να γίνει άμεσα αυτοψία και  έλεγχος των κτηρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τη χαλαζόπτωση.

Ειδικότερα:

«Αγαπητέ κε Βουλευτά,

 Σας ευχαριστώ για την άμεση ενημέρωση για την κατάσταση στην περιοχή.

 Θέλοντας να συνδράμουμε άμεσα και με κάθε τρόπο, δόθηκε αρχικά εντολή  στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), Υπηρεσία  της Γραμματείας μου, να έρθει σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σε επικοινωνία και με την Πολιτική Προστασία και με τον ίδιο τον κ. Περιφερειάρχη, αύριο (σ.σ. Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020) θα σταλεί κλιμάκιο μηχανικών στην περιοχή για να γίνει άμεσα αυτοψία και  έλεγχος των κτηρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τη χαλαζόπτωση.

 Οι καταστροφές αυτοκινήτων, φωτοβολταϊκών και Αγροτικής παραγωγής,  είναι θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, ως Γενική Γραμματεία Υποδομών.

 Για ό, τι άλλο χρειαστείτε, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε.

 Πάντα στη διάθεσή σας

 Γεώργιος Καραγιάννης

Γενικός Γραμματέας Υποδομών»