Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος “2 ΖΩΕΣ” Νέστορας Τσακλίδης σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

14915003_985522374909864_1825399374_nΤο συγκρότημα “2 ΖΩΕΣ” εδώ και πολλά χρόνια έχει μπει στην καρδιά των Καστοριανών. Νέα παιδιά, γεμάτα όρεξη και πάθος για τη μουσική, μας κρατούν συντροφιά τόσο με τις live εμφανίσεις τους, όσο και με τις δισκογραφικές τους δουλειές. Έγιναν ευρέως γνωστοί στο πανελλήνιο, μέσα από τη συμμετοχή τους στο talent show X-Factor, κατά την τηλεοπτική περίοδο 2015-2016.

Λίγα λόγια για το συγκρότημα:

Οι “2 ΖΩΕΣ” σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2012 στη Καστοριά, από  όπου  και κατάγονται όλα τα μέλη της μπάντας. Έδεσαν μεταξύ τους, με ήχους και μελωδίες νεανικούς pop/rock και με άφθονη τρέλα για τη μουσική.

Ο Νέστορας (φωνή/ κιθάρα), ο  Βασίλης (κιθάρα), ο Κοσμάς (ντραμς/ φωνή) και  ο Νίκος (μπάσο) ο καθένας με τη δική του πινελιά δούλεψαν πάνω σε αυτό.  Τα νέα μέλη είναι ο Νίκος στα τύμπανα και ο Παναγιώτης στο μπάσο. Με αρκετές συμμετοχές σε φεστιβάλ και σε συναυλίες στη βόρεια Ελλάδα κυρίως, τον Αύγουστο του 2013 μπήκαν στο στούντιο,  ώστε όλα να γίνουν αληθινά, και να γραφτεί ό,τι ένιωθε ο καθένας,  σαν ένα.

Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο τους προσωπικό album, με τον τίτλο “Βιαστικές Αναμνήσεις ” το οποίο περιέχει 7 τραγούδια, όλα σε μουσική και στίχους του group και μια διασκευή στο τραγούδι “Μια ζωή” του Σάκη Ρουβά, που υπάρχει μόνο στο youtube.

Τον Ιανουάριο του 2014 οι Artcut σκηνοθετούν το videoclip του νέου τους single «Μακριά σου» που είναι και το πρώτο videoclip της μπάντας. Και μέσα Μαΐου κυκλοφορεί και το δεύτερο videoclip με τίτλο “Σε έναν κόσμο μισό”

Στα τέλη του 2014 και συγκεκριμένα τέλη Δεκεμβρίου κυκλοφορεί το χριστουγεννιάτικο single & videoclip “Χριστούγεννα Χωρίς Εσένα“.

 Πώς προέκυψε η αγάπη σας για τη μουσική;

Με τη μουσική ασχολούμαστε χρόνια, όλα τα μέλη της μπάντας, και έχουμε περάσει από πολλά είδη μουσικής. Την αγάπη για τη μουσική την έχεις μέσα σου δεν την αποκτάς…

Εκτός από τραγουδιστής είστε και τραγουδοποιός. Οι στίχοι αποτελούν προσωπικά σας βιώματα ή προσπαθείτε να μπείτε στο μυαλό του ακροατή για τον συγκινήσετε;

Τα περισσότερα κομμάτια είναι από προσωπικά βιώματα, όμως πολλές φορές ανάλογα τη στιγμή, μπορεί να γραφτεί κάτι που δεν έχεις ζήσει,  αλλά κάτι που εκείνη τη στιγμή θέλεις να φανταστείς ότι το ζεις. Άλλωστε, αυτή είναι και η μαγεία της μουσικής.

Τι σας αγγίζει περισσότερο; Να δημιουργείτε τραγούδια ή να τα ερμηνεύετε;

Περισσότερο να δημιουργώ κομμάτια, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή και είναι αυτό που μου μένει. Πάντα θυμάμαι πότε και πώς έγραψα ένα κομμάτι, αντιθέτως ελάχιστα κομμάτια μου μένουν από τα live!

Ποια η γεύση που σας άφησε στο XFactor; Πιστεύετε ότι δεν αναδείχθηκαν τα πραγματικά ταλέντα; Υπήρχαν κάποιες σκοπιμότητες;

Το X-factor ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για όλους μας, καθώς ζήσαμε κάτι το οποίο δεν το είχαμε ξανασυναντήσει. Περισσότερο όμως, ήταν κάτι το ξεχωριστό,  για το λόγο  του ότι πήγαμε σαν μπάντα, σαν ομάδα,  και ξέραμε ότι θα περνούσαμε καλά, όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα, καθώς με τα παιδιά γνωριζόμαστε χρόνια και περνάμε πολλές ώρες μαζί. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πήγαινε κάποιος από εμάς μόνος του. Αυτό που μας ενόχλησε, ήταν ότι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε δικά μας κομμάτια. Τώρα για το αν υπήρχαν σκοπιμότητες,  δεν θα ήθελα να αναφερθούμε σε αυτό…

Θα δηλώνατε συμμετοχή εκ νέου σε κάποιο talentshow;

 Πολύ δύσκολα θα μπαίναμε ξανά σε αυτή τη διαδικασία. Ο λόγος είναι ότι κουραστήκαμε πάρα πολύ, από όλο αυτό το “ταξίδι”.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

Αυτή τη στιγμή έχουν “μπει” δύο νέα μέλη στη μπάντα, καθώς ο Κοσμάς ο drummer μας, δεν μπορούσε να μείνει άλλο πια στην Ελλάδα.  Ήδη έχουμε αρχίσει να ετοιμάζουμε και να δουλεύουμε πάνω σε  νέα κομμάτια για το καινούργιο  μας άλμπουμ, το οποίο και  θα κυκλοφορήσουμε.  Επιπρόσθετα, ξεκινήσαμε τις πρόβες μας για τα live του χειμώνα.

Εάν ήταν να επιλέξετε μόνο μια δουλειά, δηλαδή αυτή που ασκείτε στην καθημερινότητά σας και αυτή του μουσικού, ποια θα ήταν και για ποιους λόγους;

 Πραγματικά, δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία, και να ακυρώσω το ένα επάγγελμα, επιλέγοντας το άλλο. Δεν τίθεται θέμα επιλογής. Και τα δύο είναι μέρος της ζωής μου.

Θεωρείτε πως στη σημερινή εποχή, και λόγω της οικονομικής κρίσης, οι νέοι καλλιτέχνες “πνίγονται”;

Αυτό ισχύει, καθώς οι δισκογραφικές εταιρίες δεν διαθέτουν κεφάλαια για να προωθήσουν καινούργιους καλλιτέχνες  και έτσι μένουν στη σιγουριά του παλιού.

Βλέπουμε πολλούς νέους ανθρώπους στο χώρο του θεάματος, να προκαλούν με οποιονδήποτε τρόπο. Για παράδειγμα να εμφανιστούν σχεδόν γυμνοί επί σκηνής προκειμένου να δημιουργήσουν ντόρο γύρω από το όνομά τους. Θα προβαίνατε σε κάποια ακραία ενέργεια μόνο και μόνο για να γίνετε γνωστός;

Σε καμία περίπτωση, αυτό που θέλουμε να μείνει στον κόσμο από εμάς είναι η μουσική μας.

Εάν κάποια στιγμή, γίνετε εσείς ο μέντορας ενός τραγουδιστή ή κάποιου συγκροτήματος, ποιες θα ήταν οι συμβουλές σας;

Να κυνηγάν αυτό που κάνουν και να μην προσπαθήσουν να γίνουν κάποιοι που δεν είναι. Αργά η γρήγορα θα ανταμειφτούν.

Χρύσα Κοσμίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Προσλήψεις 1.000 ΕΠ.ΟΠ. στο Στρατό Ξηράς με ηλεκτρονική αίτηση -Η διαδικασία για άντρες & γυναίκες

Προσλήψεις 1.000 ΕΠ.ΟΠ. στο Στρατό Ξηράς με ηλεκτρονική αίτηση -Η διαδικασία για…

Με τον χορό του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και των επισήμων ξεκίνησε η παρέλαση των Ραγκουτσαριών 2020

Με τον χορό του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και των επισήμων ξεκίνησε…

Ο πόνος τα αλλάζει όλα & η θεραπεία μέσω άσκησης αλλάζει τον πόνο/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Ο πόνος τα αλλάζει όλα & η θεραπεία μέσω άσκησης αλλάζει…

Οι χιονοπτώσεις, ο ισχυρός παγετός και οι θυελλώδεις άνεμοι θα επηρεάσουν τη χώρα και τις επόμενες ημέρες

Οι χιονοπτώσεις, ο ισχυρός παγετός και οι θυελλώδεις άνεμοι θα επηρεάσουν τη…

Μεταβατικό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για την περίοδο 2020-2021 με έμφαση στη θέρμανση των λιγνιτικών περιοχών

Μεταβατικό Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για την περίοδο 2020-2021 με έμφαση στη θέρμανση…

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Φλώρινα για διακίνηση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Φλώρινα για διακίνηση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της…

Το X-Fest επιστρέφει ακόμα καλύτερο στη λίμνη της Καστοριάς!

Για δεύτερη φορά το Ομίχλη Crew διοργανώνει το X fest, ανανεωμένο και γεμάτο…

Θ. Καράογλου: “Δεν υποχωρούμε ούτε μισό χιλιοστό στα εθνικά μας δίκαια”

Θ. Καράογλου: “Δεν υποχωρούμε ούτε μισό χιλιοστό στα εθνικά μας δίκαια”

Έκδοση της 1ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων εντός της περιοχής παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Αξιοποίησης των Λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 5 εκ. Ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότηση η 29-4-2021

    Έκδοση της 1ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων…

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου  «Το Συναγώι» στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά

Στο βιβλίο περιέχονται εκτενείς αναφορές στις συναγωγές της Μακεδονίας και της Θράκης