Ποια μέτρα ελάφρυνσης θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους αναμένεται να υλοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυβέρνηση στοχεύει στην ελάφρυνση όσων έχουν πληγεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τις νέες παρεμβάσεις της να ανακοινώνονται από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, από το βήμα της ΔΕΘ – η διεξαγωγή της οποίας έχει ακυρωθεί αν και ο κ. Μητσοτάκης προβλέπεται να προβεί στη καθιερωμένη ομιλία – θα εξαγγελθούν:

  • Ένας ακόμα γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής με τον προϋπολογισμό της να ανέρχεται στα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, βάσει μείωσης τζίρου έως και τον Ιούλιο.
  • Η άμεση καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους μέσα στον Οκτώβριο και άμεση πληρωμή συνταξιούχων του Δημοσίου.
  • Η μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά δύο μονάδες.
  • Η σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • H μείωση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Η οικονομική στήριξη των εποχικά εργαζόμενων.

Συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο

Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Πέτσας τόνισε, επίσης, σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, πως η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία καθώς και ότι ο πρωθυπουργός, στη φετινή ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη, θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εξετάζονται διάφορα σενάρια, είτε με επέκταση μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί είτε με νέα μέτρα, για να ανακουφιστούν επαγγελματίες και εργαζόμενοι. Όπως είπε, τα μέτρα αυτά θα συζητηθούν σήμερα σε σύσκεψη η οποία θα γίνει με τον κ. Σταϊκούρα και τον κ. Βρούτση και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

aftodioikisi.gr