Πώς ο Έλον Μασκ έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο…σε μια μέρα

Τα επίπεδα ρεκόρ της μετοχής της Tesla εκτόξευσαν την περιουσία του.

Κατά 7,8 δισ. δολάρια σε μια μόλις μέρα ενισχύθηκε η περιουσία του Έλον Μάσκ μετά το ράλι της μετοχής της Tesla, η οποία ξεπέρασε τα 1.835 δολάρια.

Έτσι έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με συνολική περιουσία τα 84,8 δισ. δολάρια. Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον φέρνει στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Συνολικά η περιουσία του αυξήθηκε κατά 57,2 δισ. δολάρια για εφέτος, όπου είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση περιουσίας μετά από αυτή του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο συγκέντρωσε 73 δισ. δολάρια το 2020 και φτάνοντας τα 188 δισ. δολάρια.

Οι μετοχή της Tesla έχει καταγράψει «άλμα» 339% φέτος, ενισχύοντας την προσδοκία ότι η εταιρεία θα συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500 το επόμενο διάστημα. Παράλληλα ένα άλλο κομμάτι που θα ενισχύσει περαιτέρω την περιουσία του Μασκ είναι η SpaceX.

Η εταιρεία πρόκειται να ολοκληρώσει μια χρηματοδότηση ύψους 2 δισ. δολαρίων που θα αυξήσει την αποτίμηση των ιδίων κεφαλαίων σε 46 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΠΗΓΗ:fortunegreece.com