Ανοιχτά προγράμματα για ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας

Πέντε είναι τα προγράμματα, σύμφωνα με το  taxheaven, που είναι ανοιχτά για υποβολή αιτήσεων και από τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, για την ένταξη ή/και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

  • Πρόγραμμα «Επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας, με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε οικονομική ενίσχυση για την εργασία και την επαγγελματική κατάρτιση 10.000 επιδοτούμενων ανέργων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες που προσλαμβάνουν δικαιούχους «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας», προκειμένου να επανενταχθούν ταχύτερα στην αγορά εργασίας.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 15.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ατόμων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε. και των Οργανώσεων μελών αυτών, του Σ.Ε.Β., του Σ.Ε.Τ.Ε. καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του Σ.Ε.Τ.Ε.
  • Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Η δαπάνη για το πρόγραμμα προκύπτει από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό για τα ΑμεΑ (ΦΕΚ Β’/1663/2010).
  • Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών Α.Τ.Ε.Ι – ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ).

ΑΣΕΠ: Διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι απεστάλησαν στην 5η Υ.ΠΕ, οι πίνακες κατάταξης κατά χρόνο εμπειρίας και κατά χρόνο ανεργίας των υποψηφίων, για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, στους ακόλουθους κλάδους/ειδικότητες:

 

ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (κωδ.κλάδου 205)

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (κωδ.κλάδου 301)

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ (κωδ.κλάδου 302)

ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ – ΘΕΡΜΑΣΤΩΝ (κωδ.κλάδου 313)

 

Η επιλογή των προσληπτέων θα γίνει από την αρμόδια Υ.ΠΕ. σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Α2β/Γ.Π.οικ.23565/28.03.2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Πρόσληψη ατόμου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

Στην προκήρυξη πρόσληψης ενός ατόμου με ειδικότητα ΠΕ Αγρονόμου-Τοπογράφου Μηχανικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, που εδρεύει στην Φλώρινα, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόσληψη τριών ατόμων στο τμήμα φαρμακευτικής του ΑΠΘ

Την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού (3 άτομα) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, αποφάσισε η σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το τμήμα της Φαρμακευτικής.

Πρόσληψη δύο ατόμων στο ΑΠΘ

Την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού (δύο άτομα) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, αποφάσισε η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προκήρυξη θέσης υπαλλήλου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων (ECHA)

Την προκήρυξη θέσης υπαλλήλου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων, κοινοποιεί με εγκύκλιο του, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πρόκειται για την πλήρωση θέσης του Εκτελεστικού Διευθυντή του ανωτέρω

Οργανισμού. Η εν λόγω προκήρυξη είναι δημοσιευμένη στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (OJ 2016/C 372A/01).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικώς απευθείας στην ως άνω Υπηρεσία μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2016 (τοπική ώρα Βρυξελλών 12:00).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Συνεταιρισμός Ράδιο Ταξί Καστοριάς «TAXI TIME», στηρίζει το «Κέλετρον Αγάπη για το παιδί»

Για άλλη μια φορά, το «TΑXI TIME», βρίσκεται στο πλάι μας, θερμός…

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για 250 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για 250 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία

Το μοριακό εργαστήρι του Μαμάτσειου μένει με δύο επικουρικούς βιολόγους – Αδυναμία κάλυψης μαζικών τεστ

Το μοριακό εργαστήρι του Μαμάτσειου μένει με δύο επικουρικούς βιολόγους – Αδυναμία…

Ίδρυση και λειτουργία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καστοριάς – Πρόσκληση ενδιαφέροντος υπότροφων μουσικών

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», ανακοινώνει την ίδρυση και…

“ΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ”: Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Άργους Ορεστικού και 10ου Πειραματικού Σχολείου Καστοριάς

Οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία του πηλού και δημιούργησαν τα δικά τους κεραμικά πιατάκια

Το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς  Γιάννη Κορεντσίδη  για την έναρξη της σχολικής…

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για το γήπεδο beach volley στο Άργος Ορεστικό

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για το γήπεδο beach volley στο Άργος Ορεστικό