Νίκη Κεραμέως: Το πρωτόκολλο για ενδεχόμενο κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο – Τι αλλάζει στις απουσίες-BINTEO

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εξήγησε τις αλλαγές που προβλέπονται στις απουσίες των μαθητών με τη νέα σχολική χρονιά – Οι διευκρινίσεις που έδωσε για το ενδεχόμενο κρούσματος.

Με νέους κανόνες αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εξήγησε ότι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας είναι υπό συζήτηση που σημαίνει ότι εξετάζεται ακόμα για το αν πρέπει ή όχι να τη φορούν οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές.

Τι θα γίνει εάν υπάρξει κρούσμα σε σχολείο

Σχετικά με ενδεχόμενο κρούσμα κορονοϊού στο σχολικό περιβάλλον, η κα. Κεραμέως αναφέρθηκε – μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star- στην ύπαρξη ειδικού πρωτόκολλου για το πώς θα αντιμετωπιστεί.

“Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε-εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί”, ανέφερε η υπουργός.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Σχετικά με τις απουσίες, η υπουργός σημείωσε ότι το πλαίσιο που θα αφορά τις απουσίες θα είναι πολύ συγκεκριμένο. Οι απουσίες θα δικαιολογούνται στις εξής περιπτώσεις:

– Αν ο μαθητής νοσεί από κορονοϊό
– Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του
– Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Τέλος, η κα. Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται ενδελεχώς η ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ θα επανεξετάζεται καθημερινά η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς θα επικαιροποιούνται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

Έτσι, από 7 Σεπτεμβρίου προβλέπονται τα ακόλουθα αυξημένα μέτρα προστασίας:

– Υποχρεωτική η μάσκα

– Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών

– Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι

– Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων

– Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=Aj38ptC-lf0&feature=emb_title
 

thetoc.gr