Άψογες οι εντυπώσεις που αποκόμισε η Υπουργός

Φανερά ικανοποιημένος ο Ι. Κορεντσίδης από τις σχέσεις συνεργασίας τους

20161104_142117Στο 1st Fur Shopping Festival παρευρέθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Η Υπουργός, ξεναγήθηκε στην εκθετήριο από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και όπως δήλωσε η ίδια, εντυπωσιάστηκε τόσο από τη διοργάνωση, όσο και από τα εκθέματα.

Η κα Κόλλια, σε δηλώσεις της, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο προϊόν της γούνας, τονίζοντας το πόσο θερμά ασχολούνται με αυτό, οι γουνοποιοί της Καστοριάς, της Σιάτιστας και των γύρω περιοχών, καθώς μέσω αυτού, πλήθος ανθρώπων είχε και έχει εργασία, αλλά και χάρη σε αυτό,  κρατήθηκε ζωντανή η τοπική κοινωνία και οικονομία. «Η παρουσία μου εδώ, αποδεικνύει την αγωνία της κυβέρνησης, για την ανάπτυξη της γούνας. Υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιχειρήσεις και μάλιστα με διεθνή προβολή. Έτσι, λοιπόν, έχουμε την υποχρέωση, ως Ελληνική Κυβέρνηση, να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη της –δυστυχώς- χειμάζουσας παραγωγής, επεξεργασίας και πώλησης γούνας. Στο σημείο αυτό, να τονιστεί, πως πρόκειται για  μια παγκόσμια κατάσταση, η οποία δυσχεραίνει τον κλάδο της γούνας. Όμως ορισμένα πράγματα θεωρούνται αυτονόητα, όπως είναι η συνεργασία με τις τράπεζες, και το οποίο είναι θέμα κυβερνητικό και θέμα διαδικασιών. Θεωρώ λοιπόν, πως αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε ως κυβέρνηση, καθώς μου το ζήτησαν και οι παραγωγοί».

Τέλος η Υπουργός θέλησε να συγχαρεί για τη διοργάνωση το Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” και ευχήθηκε για την καλύτερη δυνατή έκβαση του Φεστιβάλ «Ελπίζω να πουληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα και κομμάτια, καθώς είναι όλα τους εντυπωσιακά και εκπληκτικά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, το ένα είναι καλύτερο από το άλλο.  Αυτοί που μπορούν να τα αγοράσουν, ερχόμενοι εδώ,  να δείξουν με την παρουσία  τους, ότι και ελπίζουν και αισιοδοξούν για ένα καλύτερο αύριο».

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιωάννης Κορεντσίδης, θέλησε να ευχαριστήσει την κα Κόλλια, που τίμησε με την παρουσία της αυτό το πρώτο εγχείρημα του Δ.Σ. Τόνισε δε, πως η παρουσία της, αποδεικνύει και εμπράκτως τη στήριξής της στην ελληνική γουνοποιία «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε και ξεναγούμε την κα Κόλλια στο χώρο της έκθεσης. Πιστεύουμε και ελπίζουμε, πως η ήδη έξοχη συνεργασία που  έχουμε, ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Προς το παρόν, δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένα αιτήματα και προβλήματα. Όπως είναι ευρέως γνωστό, τα όποια προβλήματα, δημιουργούνται από το εξωτερικό.  Να τονίσω, για ακόμη μια φορά, πως η συνεργασία μεταξύ μας, είναι πολύ καλή και πιστεύω πως έτσι θα συνεχίσει να είναι».

Χρύσα Κοσμίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συγκλονίζει νοσηλεύτρια του «Σωτηρία»: Δεν μου νοίκιασαν σπίτι γιατί δουλεύω σε ΜΕΘ

Συγκλονίζει νοσηλεύτρια του «Σωτηρία»: Δεν μου νοίκιασαν σπίτι γιατί δουλεύω σε ΜΕΘ

ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ SUMMER SCHOOL 2018: Και αυτό το καλοκαίρι σημείο συνάντησης των σπουδαστών-σχεδιαστών μόδας η Καστοριά και Σιάτιστα

ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ SUMMER SCHOOL 2018: Και αυτό το καλοκαίρι σημείο συνάντησης…

Δήμος Καστοριάς: Καταβολή τελών παρεπιδημούντων

Διευκρινίσεις για τους τρόπους καταβολής

Ο Σύλλογος ” Μαζί Σου” στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ογκολογίας

Πραγματοποιήθηκε στη Κοπεγχάγη από 7-11 Οκτωβρίου 2016 το ετήσιο Συνέδριο της ESMO,…

Ο Δήμος Καστοριάς για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης από την πρώτη στιγμή (25 Φεβρουαρίου) έως και σήμερα

Ο Δήμος Καστοριάς για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης από την…

Συνάντηση εργασίας της Μαρίας Αντωνίου με τη Διοίκηση του ΕΒΕ Καστοριάς

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Πολιτικό της Γραφείο…

Χουριέτ: «Θα καλύψουμε τις τοιχογραφίες στην Αγιά Σοφιά με παραβάν»

Χουριέτ: «Θα καλύψουμε τις τοιχογραφίες στην Αγιά Σοφιά με παραβάν»