Μέχρι σήμερα η μητέρα και ο πατριός του Κωστή, δεν έχουν ομολογήσει την ενοχή τους        

Αύριο Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη του Κωστή Πολύζου, στην Καστοριά. Ο Κωστής δολοφονήθηκε το 2011 και ως δράστες φέρονται να είναι η μητέρα του και ο πατριός του. Να σημειωθεί πως η υπόθεση, εισάγεται για πρώτη φορά προς εκδίκαση στο ακροατήριο, μετά από δύο αναβολές.

Το χρονικό της υπόθεσης

fl1230Το βράδυ  της 18ης  Φεβρουαρίου του 2011, στη γειτονική Σιάτιστα, χάθηκαν τα ίχνη του Κωστή Πολύζου. Δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση, η μητέρα του και ο πατριός του, απευθύνθηκαν στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”. Η αναζήτηση είχε ξεκινήσει, τίποτα όμως δεν μαρτυρούσε αυτό το οποίο θα επακολουθούσε. Επτά μήνες αργότερα, τα σκυλιά ενός κυνηγού, ξέθαψαν το μισοφαγωμένο σώμα του άτυχου Κωστή, και μάλιστα σε χωράφι που άνηκε στον πατριό του.

fl1235Ειδικότερα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 το ζευγάρι, εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά στην προαναφερόμενη εκπομπή. Η ψυχραιμία τους ήταν χαρακτηριστική, και δημιουργούσε εντυπώσεις και ερωτήματα και το μόνο που ζητούσαν ήταν η δικαίωση και η ανάπαυση του Κωστή. Ωστόσο, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου τα σκυλιά ενός κυνηγού της περιοχής, ξέθαψαν το πτώμα του σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατριού του στη θέση Πασά Γεφύρι στα σύνορα Γρεβενών – Κοζάνης. Ο κυνηγός δεν ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές για το μακάβριο εύρημα. Όμως δεν μπορούσε να ησυχάσει ούτε στον ύπνο του. Έβλεπε συνέχεια στο όνειρο του τον άτυχο νέο να του δείχνει το σημείο της ταφής του.

Δυο μέρες μετά ειδοποίησε την αστυνομία. Η μητέρα του Κωστή δεν πήγε αμέσως να τον βρει, να ρωτήσει, να ενδιαφερθεί. Όπως δεν είχε πει ποτέ και στην Αστυνομία ότι το χωράφι fl1244που βρέθηκε ο γιος της μισοφαγωμένος από τα σκυλιά και θαμμένος κάθετα στο χώμα με τα ρούχα που φορούσε όταν εξαφανίστηκε, ανήκε στο σύζυγό  της.  Όταν ο κυνηγός μίλησε στο «Τούνελ» για την αδιαφορία της, πήγε συγκινημένη να τον δει.

Τον Ιανουάριου του 2016 το ζευγάρι συνελήφθη στο σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια στην Ελευσίνα, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος τους. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, περιύβριση νεκρού, ψευδορκία αλλά και πλαστογραφία.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν ομολογήσει την ενοχή τους.

Η έρευνα της εκπομπής “Φως στο Τούνελ”

timthumbΣτην ιστοσελίδα anikolouli.gr, η οποία ανήκει στη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη, παρουσιάζονται όλες οι λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας του Κωστή. Η έρευνα διήρκησε πέντε ολόκληρα χρόνια, τα στοιχεία που προέκυψαν μέσα από αυτή είναι τρομακτικά. Η εκπομπή παρουσίασε, τη βαθιά έρευνα που πραγματοποιήθηκε όλα αυτά τα πέντε χρόνια για να αποκαλυφθούν τελικά τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι η μητέρα και ο πατριός του Κωστή, του φόρτωσαν υπέρογκα δάνεια και πλαστογράφησαν έγγραφα.
  • Οι μαρτυρίες τους ήταν ψευδείς, καθώς ισχυρίζονταν πως Κωστής εξαφανίστηκε με τον οδηγό ενός αγνώστου αυτοκινήτου μες στην καταιγίδα.
  • Η πορεία που ακολούθησε τα αγροτικό αυτοκίνητο του πατριού του, η πώλησή του και το αίμα στην κουκούλα, παρόλο που προσπάθησε να το εξαφανίσει.

fl1243Το ζευγάρι Κουτσέγκου – Ντιού  , είχε βρεθεί τουλάχιστον τρεις φορές στο στούντιο της εκπομπής και δεν αποφάσιζε να επιτρέψει στη δημοσιογραφική ομάδα να βρεθεί στο σπίτι τους στη Σιάτιστα για έρευνα.  ‘Όταν έγινε αυτό, άρχισαν και οι πρώτες αντιφάσεις για την εξαφάνιση του Κωστή.

fl1242Επιπρόσθετα, ο φίλος  και γείτονας του Κωστή, Σπύρος Καλαμπούκας, με τη μαρτυρία του συνέβαλε στο να βγουν περισσότερα στοιχεία στην επιφάνεια. Ειδικότερα, δήλωσε πως ο  23χρονος τον είχε επισκεφθεί το μοιραίο βράδυ πριν εξαφανιστεί και αμέσως μετά επέστρεψε σπίτι του που βρίσκεται ακριβώς απέναντι για να κοιμηθεί. Ο κ. Καλαμπούκας ήταν απόλυτος στο γεγονός, ότι ο Κωστής, δεν είχε καμία διάθεση να βγει έξω και απέκλειε το ενδεχόμενο να έχει φύγει με κάποιον άγνωστο, όπως υποστήριζε η οικογένεια, και ο οποίος  είχε σταματήσει έξω από το σπίτι με το αμάξι του. Από την άλλη μεριά, η μητέρα του Κωστή, προσπάθησε να ενοχοποιήσει για την εξαφάνιση του γιού της, τον κ. Καλαμπούκα, γεγονός που φάνηκε ιδιαίτερα ύποπτο και στον ίδιο.

Ο ξαφνικός θάνατος του βιολογικού πατέρα του Κωστή

fl1240Ο πατέρας του Κωστή, πέθανε εντελώς ξαφνικά, στα 42 του χρόνια από καρδιά, σύμφωνα με το anikolouli.gr,  ο θάνατός του, αποτελεί μυστήριο για την οικογένειά του. Ο φάκελος του ανοίγει για να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του και γιατί δεν έγινε νεκροτομή. Στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” βρέθηκε ο ειδικός επιστήμονας και πραγματογνώμονας κ. Γιώργος Φιτσιάλος, ο οποίος και δήλωσε «Εάν τα οστά είναι καλοδιατηρημένα μπορούμε να κάνουμε ένα πλήρες τοξικολογικό προφίλ και να βρούμε τις πιθανές ουσίες που του είχαν χορηγηθεί εκείνη την περίοδο. Τότε δεν υπήρχαν υποψίες για περαιτέρω έρευνα. Τώρα η οικογένεια μπορεί να πάρει τις απαντήσεις που θέλει», πρόκειται για μια σύγχρονη μέθοδο που μπορεί να δώσει στοιχεία για τα ακριβή αίτια θανάτου του ακόμα και δέκα εννέα χρόνια μετά.

fl1238Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα της οικογένειας του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου για το αν πέθανε από παθολογικά αίτια ή όχι, απάντησε: «Είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Προσπαθούμε πολύ να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία και θα καταθέσουμε μήνυση εντός του μήνα. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε πως ο θάνατος του βιολογικού πατέρα του Κωστή ήταν προϊόν ανθρωποκτόνου δόλου. Υπάρχουν ένορκες καταθέσεις».

Ολόκληρο το ρεπορτάζ βρίσκεται στην ιστοσελίδα anikolouli.gr

Οι φωτογραφίες είναι από το site anikolouli.gr

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 09-04-2018 έως 15-04-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Μαρτίου (ημερομηνία)

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Μαρτίου (ημερομηνία)

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)

    Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Κέντρο Προγραμματισμού…

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κάτω Περιβόλι

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κάτω Περιβόλι

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή το θάνατο του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου 2018, Αποφάσισε…

Πρόσκληση στήριξης στο Πρόγραμμα: Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται  ότι εκδόθηκε η  1η…

Σε χωριά της Καστοριάς ο Περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης για τις ζημιές από την κακοκαιρία

«Μέλημα της Περιφερειακής Αρχής είναι η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις»

Με την έναρξη του Μεταπτυχιακού Τμήματος για το Φυσικό Αέριο στην Καστοριά, ένα ακόμα στοίχημα της Περιφερειακής Αρχής επιβεβαιώνεται

Με την επίσημη έναρξη του πρώτου κύκλου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του…