Την προηγούμενη εβδομάδα η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ) Π.Ε. Καστοριάς, Βερόνικα Αποστόλου, θέλησε να ενημερώσει με ανακοίνωσή της, πως η περισυλλογή των καπακιών, έχει τερματιστεί.  Η δράση αυτή, είχε ξεκινήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τον Ιούνιο του 2015 και μέχρι πρότινος είχαν επιτευχθεί πολλά.

Οι λόγοι λήξης της συνεργασίας με την εταιρία ανακύκλωσης, δεν κοινοποιήθηκαν στο Δ.Σ. Η κα Αποστόλου, ερευνώντας το θέμα, θέλησε να μάθει το τι συμβαίνει και πλέον μπορεί να ενημερώσει πως υπάρχουν θέματα και με άλλους συλλόγους «Αυτό το οποίο έμαθα, είναι ότι στάλθηκαν και από άλλους συλλόγους καπάκια, τα οποία όμως ουδέποτε πληρώθηκαν. Είμαστε ένας σύλλογος ασθενών. Μαζεύουμε οι ίδιοι τα καπάκια, κάνουμε  τη διαλογή και μετά τα φορτώνουμε. Όλες τις διαδικασίες τις κάναμε, εμείς οι ίδιοι οι ασθενείς. Σκεφτείτε πως κατά την τελευταία  παράδοση καπακιών, πήραμε μόλις το ποσό των πενήντα (50) ευρώ».

Να σημειωθεί, πως η εταιρία ανακύκλωσης με την οποία είχε μέχρι αυτή τη στιγμή συνεργασία ο Σύλλογος Ατόμων Σ.κ.Π. πλήρωνε για τον τόνο διακόσια πενήντα (250) ευρώ, και για άγνωστους λόγους τερμάτισε τη συνεργασία. Ο Σύλλογος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απευθύνθηκε και αλλού «Συζητήσαμε με ακόμα τρεις εταιρίες ανακύκλωσης, όπου για τους δικούς τους λόγους, δεν θέλησαν να προβούν σε συνεργασία. Τελικά, βρήκαμε μια άλλη (σ.σ. εταιρία ανακύκλωσης), η οποία μας έδινε εκατό εννιά (109) ευρώ τον τόνο. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσό, εάν αναλογιστεί κανείς, ότι μόνο πενήντα (50) ευρώ κοστίζουν οι σακούλες, τις οποίες χρησιμοποιούμε για να είναι όλα όμορφα και τακτοποιημένα, αλλά και για να μην υπάρξει κάποιο άλλο θέμα ή απώλεια και ταλαιπωρηθεί ο κόσμος», ενημέρωσε η κα Αποστόλου.

Υπάρχει και φιλότιμο

Σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο ο Σύλλογος Ατόμων με Σ.κ.Π. κατάφερε να συγκεντρώσει τόνους καπάκια, ικανούς να εξασφαλίσουν την αγορά έξι αμαξιδίων. Μάλιστα δύο εξ αυτών δωρίστηκαν στο Σύλλογο Νεφροπαθών της Π.Ε. Καστοριάς. Το κόστος των αμαξιδίων αυτών ήταν τεράστιο, οπότε εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, το μέγεθος της κινητοποίησης των κατοίκων της Π.Ε. Καστοριάς «Πραγματικά, ο κόσμος ήταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα. Ένα από τα αμαξίδια που αγοράσαμε, ήταν ιδιαίτερα ακριβό, καθώς απευθυνόταν σε άτομο με βαριά κινητική αναπηρία. Συγκεκριμένα σε παραπληγία-τετραπληγία. Πολλοί συμπολίτες μας ντρέπονται να απευθυνθούν σε τρίτους για βοήθεια. Δεν θα έπρεπε, να αισθάνονται άσχημα. Όλοι γνωρίζουμε ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς και ότι τα οικονομικά περιθώρια στενεύουν. Τα όσα νιώθουμε ως σύλλογος, τη στιγμή που βοηθάμε έναν συνάνθρωπό μας, δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια. Είναι βαθιά συγκινητικές οι στιγμές. Αυτό που πρέπει να θυμάται ο κόσμος, είναι ότι εμείς είμαστε εδώ. Βοηθήσαμε ως τώρα μερικά άτομα και θα συνεχίσουμε.  Όποιος χρειαστεί την οποιαδήποτε βοήθεια, μπορεί να έρθει σε εμάς. Το ότι σταμάτησε η ανακύκλωση των καπακιών, δεν σημαίνει ότι σταματάμε και εμείς τις δράσεις μας. Θα βοηθήσουμε, όσους μας χρειάζονται όσο και όπως μπορούμε», δήλωσε στους “Ορίζοντες” η κα Αποστόλου.

Αυτή τη στιγμή το Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων Σ.κ.Π. βρίσκεται σε συζητήσεις, προκειμένου να βρεθούν άλλοι τρόποι εσόδων, που αφορούν καθαρά και μόνο στην αγορά αμαξιδίων. Φυσικά, είναι πολύ νωρίς, για να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση, το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι η λύση θα βρεθεί.

Να σημειωθεί,  για ακόμη μια φορά, πως όσα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τα καπάκια, δεν μπήκαν στα ταμεία του Συλλόγου, αλλά χρησιμοποιήθηκαν απευθείας, για την αγορά των αμαξιδίων «Το μόνο που έχουμε ως δεδομένο αυτή τη στιγμή, είναι πως υπάρχει θέμα με τις εταιρίες ανακύκλωσης. Σε επικοινωνία που είχα με ανθρώπους που ασχολούνται με την ίδια δράση, παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και  σύλλογοι στην Π.Ε. Κοζάνης και Πτολεμαΐδας», συμπλήρωσε η κα Αποστόλου.

Πάνω από όλα άνθρωποι

Αξίζει να αναφερθεί, πως όλο αυτό το διάστημα, η συμμετοχή του κόσμου, στην προαναφερόμενη δράση ήταν τεράστια, άνθρωποι όλων των ηλικιών, από οποιαδήποτε οικονομική και κοινωνική κατηγορία, θέλησαν να συμβάλλουν ώστε να λάβει σάρκα και οστά το όλο εγχείρημα. Εκείνοι όμως που πραγματικά ξεχώρισαν, ήταν οι μαθητές, όλων των σχολείων της Π.Ε. Καστοριάς. Από το νηπιαγωγείο, μέχρι και το λύκειο, οι μαθητές έγιναν συλλέκτες καπακιών «Όλος ο κόσμος ήταν στο πλάι μας, αλλά τα παιδιά ξεχώρισαν. Πήγαινα το πρωί στο γραφείο του Συλλόγου και έβρισκα κούτες γεμάτες με καπάκια από όλα τα σχολεία. Πραγματικά πολύ μεγάλες ποσότητες. Έχουν μάθει πως πρέπει να βοηθάνε το συνάνθρωπό τους και το έδειξαν. Πιστεύω, ότι οι ευαισθησίες αυτές, γεννιούνται και μέσα από την οικογένεια, αλλά και μέσα από τα σχολεία. Έτσι, αντιλαμβανόμαστε, πως οι μαθητές πήραν ένα διπλό μήνυμα που αφορά και την ανακύκλωση και την αναπηρία», ήταν η ευτυχής διαπίστωση της Προέδρου.

Εκτός του θέματος που προέκυψε με τα καπάκια στο Σύλλογο Ατόμων με Σ.κ.Π., όλα τα υπόλοιπα βαίνουν καλώς. Τέλος να σημειωθεί, πως πραγματοποιήθηκε  η μετεγκατάσταση των γραφείων τους, μαζί με όλους τους υπόλοιπους συλλόγους στο Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης  Π.Ε. Καστοριάς «Τώρα προσαρμοζόμαστε στα νέα μας γραφεία μας. Σημασία έχει να θυμούνται, όσοι χρειάζονται τη βοήθειά μας, πως είμαστε εδώ. Όποιος χρειαστεί αμαξίδιο ας έρθει σε εμάς, αυτό δεν σταματά. Την άκρη για την αγορά θα τη βρούμε, αλλά όχι μέσα από τα καπάκια! Είμαστε στη διάθεσή σας όπως πάντα στο τηλέφωνο 24670 21441!», κατέληξε η κα Αποστόλου.

Χρύσα Κοσμίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

650.000€ εξασφάλισε ο Δήμος Καστοριάς από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων

650.000€ εξασφάλισε ο Δήμος Καστοριάς από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τη βελτίωση…

Ενημέρωση από την Π.Ε. Καστοριάς για τον  Iό της Καστανής Ρυτίδωσης των Καρπών της Τομάτας

              Ενημέρωση από την Π.Ε. Καστοριάς για τον  Iό της Καστανής…

Πρόγραμμα Ἀκολουθιῶν Ι.Μ. Παναγίας Μαυριώτισσας [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]

Ἀπόδοση Ἑορτῆς Κοιμήσεως Θεοτόκου Τρίτη 22 Αὐγούστου 2023 7:00 μ.μ: Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός…

Ξανά στις κάλπες ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Καστοριάς Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, όπου…

Οι «Ορίζοντες» κληρώνουν προσκλήσεις τη συναυλία του συγκροτήματος «Μωρά στη Φωτιά»

Οι «Ορίζοντες» κληρώνουν προσκλήσεις τη συναυλία του συγκροτήματος «Μωρά στη Φωτιά»

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα νέα προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καστοριάς

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα νέα προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης…

Δήμος Άργους Ορεστικού: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις 27/02/2020

Δήμος Άργους Ορεστικού: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις 27/02/2020

Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας!

Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του…

Το έργο τέχνης που μεταμόρφωσε τα στόρια του καταστήματος του Βαγγέλη Πανταζή (φωτο – βίντεο)

Μέτρα Προσέλευσης Πολιτών στις Υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς

Μέτρα Προσέλευσης  Πολιτών στις Υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς