Μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού από τον Δήμο Βοΐου/Δ. Κοσμίδης: «Μπορούμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε  και πάλι τον κορωνοϊό»

Ανησυχία επικρατεί στον Δήμο Βοΐου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του COVID-19. Μέχρι τη Δευτέρα 24 Αυγούστου τα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού ήταν 22. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  στον Δήμο Βοΐου και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της Σιάτιστας,  στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βοΐου Ζευκλής Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Τοπαλίδης Ηλίας, οι επικεφαλής των Συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου κκ. Κοσμίδης Δημήτριος, Γκερεχτές Λάζαρος και Καραμπατζιάς Μιχάλης, καθώς επίσης και η  Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώθηκε εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν σε περιοχές του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να παρθούν τα ακόλουθα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξαιτίας των τελευταίων κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν στο Δήμο Βοΐου.

Ειδικότερα:

  1. Προτρέπουμε τους  δημότες στην ευρύτερη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμη και στους εξωτερικούς, όταν παρατηρείται συνωστισμός  πολλών ατόμων.
  2. Την αποφυγή συναθροίσεων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε επαγγελματικούς – ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.
  3. Εφιστούμε την προσοχή στους επαγγελματίες για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, που ισχύουν και ή δυνατόν το εθελοντικό κλείσιμο των καταστημάτων συνάθροισης κοινού (εστίασης, καφέ-μπαρ κλπ) για το διάστημα των επόμενων 10 ημερών.
  4. Όσοι βρέθηκαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού, αλλά και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους παρακαλούνται να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την ίδια υπευθυνότητα, που έδειξαν μέχρι σήμερα και να περιοριστούν στο σπίτι τους.

«Τα μέτρα τα οποία θα ακολουθήσουμε, βρήκαν σύμφωνους όλους τους αρχηγούς των συνδυασμών του Δήμου Βοΐου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Φυσικά υπήρξαν και κάποιες αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκειά της (σ.σ. της σύσκεψης),  όπου ζητήσαμε κάποιες εξηγήσεις και  μας δόθηκαν απαντήσεις. Πρέπει να προσαρμοστούμε με τις νέες συνθήκες. Οφείλουμε να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί. Πριν από μερικές ημέρες ο κόσμος της περιοχής μας γλεντούσε και συνωστίζονταν. Ο Δήμος μας θα έπρεπε από τότε να πάρει αυστηρά μέτρα, αντίθετα όμως σφύριζε αδιάφορα, κλείνοντας αυθαίρετα τους δρόμους και  διευκολύνοντας τις συγκεντρώσεις του κόσμου.   Ωστόσο στην παρούσα φάση είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ πιο σοβαρό θέμα και δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να αποδώσουμε ευθύνες. Είναι θέματα τα οποία θα τα δούμε αργότερα. Τώρα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συνένωση για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί το πρόβλημα. Άλλωστε κάθε φορά που η Δημοτική Αρχή, έρχεται αντιμέτωπη με δυσκολίες, τότε ζητάει τη βοήθειά μας», διευκρίνισε ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Βοΐου Δημήτρης Κοσμίδης.

Όπως είναι λογικό επόμενο, οι κάτοικοι του Δήμου Βοΐου, ανησυχούν εξαιτίας των αρκετών νέων κρουσμάτων του COVID-19. Αρκετοί εκ των θετικών της νόσου, θέλησαν να ενημερώσουν ότι νοσούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προφυλάξουν τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθαν σε επαφή το προηγούμενο διαστήματα. Παράλληλα, δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποφάσισαν να κατεβάσουν τα ρολά στα καταστήματά τους, προκειμένου να προφυλάξουν τους πελάτες τους, μιας και ίδιοι είναι θετικοί στον ιό «Οι άνθρωποι αυτοί, είχαν το θάρρος να ενημερώσουν δημόσια ότι νοσούν. Με την κίνησή τους αυτή, δήλωσαν παράλληλα την καλοσύνη που τους διακατέχει, διότι θέλησαν να προφυλάξουν τους συνανθρώπους τους», είπε ο κ.  Κοσμίδης.

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Βοΐου, τόνισε για πολλοστή φορά, ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία έχει ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ  και συνέστησε να αποφεύγεται τόσο ο πανικός, όσο και εφησυχασμός «Ο ιός υπάρχει και καλό θα ήταν  να μην ακούγονται θεωρίες συνωμοσίες. Με το να αμφισβητούμε την ύπαρξή  του, συμβάλλουμε στη διασπορά του. Οι μετακινήσεις από και προς το Βοΐο είναι καθημερινές και συχνές.  Συνεπώς μπορεί να γίνει διασπορά του ιού και στους γειτονικούς Δήμους. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Πρέπει να προσέχουμε ο ένας τον άλλο και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και ο οποιοσδήποτε μπορεί να νοσήσει.  Εάν δούμε ότι αυξάνονται κατά πολύ τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην περιοχή μας, θα αναγκαστούμε να πάρουμε και άλλα μέτρα», κατέληξε ο κ. Κοσμίδης.

You May Also Like

Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Ιωάννης Κιοσές

Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Ιωάννης Κιοσές

Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία για την αντιμετώπιση των κινδύνων από δασικές πυρκαγιές

Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία για την αντιμετώπιση  των κινδύνων…

Ανάμεσα στους 10 πιο  υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Ανάμεσα στους 10 πιο   υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας ο Δήμος Άργους…

Οι ξεναγήσεις του Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Σας προσκαλούμε στη μαγευτική φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα…

Σε χρόνο ρεκόρ εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Άργους Ορεστικού

Σε χρόνο ρεκόρ εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Άργους Ορεστικού

Ευχαριστήριο του Διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Καστοριάς Βασίλη Αντωνιάδη

Ευχαριστήριο του Διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Καστοριάς Βασίλη Αντωνιάδη

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών προς τους επαγγελματικούς φορείς του τόπου

  Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών προς τους επαγγελματικούς φορείς του τόπου

Δεύτερη ευκαιρία στην επιχειρηματικότητα με το έργο REBORN / INTERREG EUROPE

Δεύτερη ευκαιρία στην επιχειρηματικότητα με το έργο REBORN / INTERREG EUROPE