Κορωνοϊός: 24χρονη που ήξερε ότι ήταν θετική πήρε το πλοίο για Σαντορίνη

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές Αθήνας και Σαντορίνης εξαιτίας 24χρονης που αγνόησε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό και επιβιβάστηκε σε πλοίο για διακοπές στη Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, η νεαρή κοπέλα -που είχε ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένο- ενημερώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό ενώ βρισκόταν εν κινήσει. Έτσι, έλαβε την οδηγία να επισκεφθεί πρώτα νοσοκομείο στη δυτική Αττική, κάτι που δεν έκανε.

Η 24χρονη, αντιθέτως, έμεινε κάπου στην Αθήνα και το επόμενο πρωί μετέβη στο λιμάνι του Πειραιά και επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής για Σαντορίνη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν τα νοσοκομεία επικοινώνησαν μεταξύ τους και ο διοικητής του νοσοκομείου στη Σαντορίνη ενημέρωσε το Λιμενικό Σώμα.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο εντόπισε την 24χρονη και την έκλεισε καμπίνα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Έτσι, δεν της επετράπη να αποβιβαστεί στη Σαντορίνη και επέστρεψε στον Πειραιά (το δρομολόγιο ήταν Πειραιάς – Σαντορίνη – Πειραιάς) όπου την παρέλαβε (σ.σ. μαζί με έναν συνοδό) ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς.

Οι Αρχές που βρισκόταν στο λιμάνι προχώρησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη σύλληψη της ασθενούς.