Μουδιασμένη η κίνηση στα καταστήματα καφεστίασης/Α. Γεωργιάδης: «Αναμένεται δύσκολος χειμώνας»

Για την κίνηση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Καστοριάς, για τα μέτρα που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για τους καθημερινούς ελέγχους που πραγματοποιούνται για τη τήρηση των μέτρων ασφαλείας,  για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες αλλά και οι εργαζόμενοι, μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  Καστοριάς Άγγελος Γεωργιάδης. 

Της Χρύσας Κοσμίδου

Οι τελευταίοι μήνες είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και στη χώρα μας, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Ένας από τους κλάδους που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα είναι και αυτός της καφεστίασης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  Καστοριάς Άγγελος Γεωργιάδης μίλησε για την πορεία του κλάδου του τελευταίους μήνες.

Η κακοκαιρία δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση

«Μέτα την άρση του lockdown, όταν δηλαδή άνοιξαν και πάλι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η αρχή ήταν δύσκολη στην Καστοριά, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.  Όταν καλυτέρευσε ο καιρός, ο κόσμος άρχισε να βγαίνει και πάλι έξω» ενημέρωσε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας ότι η κινητικότητα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς είναι αρκετά μειωμένη  λόγω του COVID-19 «Θα μπορούσα να πω ότι είναι αρκετά χαλαρά τα πράγματα, ωστόσο την περίοδο του καλοκαιριού υπάρχει μια άλφα κίνηση. Φέτος χάσαμε περισσότερο από το μισό καλοκαίρι».

Δύσκολη η κατάσταση και για τους επιχειρηματίες και για τους εργαζόμενους

Ο κ. Γεωργιάδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός, ότι οι επιχειρηματίες προέβησαν στην αναγκαστική περικοπή του προσωπικού «Μιλάω συνεχώς με τους εργαζόμενους και καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση που επικρατεί. Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους δείχνουν κατανόηση. Η κατάσταση είναι δύσκολη και για τις δύο πλευρές, ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν επενδύσει στα καταστήματά τους. Υπάρχει αγωνία  για όλους μας».

Αναμένεται δύσκολος χειμώνας

Όσον αφορά την υγειονομική κρίση, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και ούτε γνωρίζει κανένας το πόσο θα διαρκέσει. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς, με βάση τα σημερινά δεδομένα, δήλωσε πως ο χειμώνας που έρχεται, αναμένεται να είναι δύσκολος «Τα μέτρα που πάρθηκαν δεν ήταν καθόλου ευνοϊκά για τις επιχειρήσεις. Δεν βοηθήθηκαν σχεδόν καθόλου. Θα έχουμε πάρα πολύ δύσκολο χειμώνα, εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα».

Η Καστοριά τηρεί τα μέτρα προστασίας

Προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας «Είναι αυτονόητο πως ακολουθούμε τα μέτρα ασφαλείας. Βέβαια στην παρούσα φάση, η κατάσταση είναι κάπως πιο εύκολη σε σύγκριση με τον χειμώνα, καθώς τα καταστήματα λειτουργούν και σε ανοιχτό χώρο. Το χειμώνα, όπου δεν θα υπάρχουν οι εξωτερικοί χώροι και με τον περιορισμό των ατόμων, θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλο θέμα. Δεν γνωρίζω εάν οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους» ήταν τα λόγια του κ. Γεωργιάδη.

 Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός, πως δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Καστοριάς, για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας «Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί. Ο κλάδος τηρεί τα μέτρα και προσέχει πάρα πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι», είπε κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης.

 

You May Also Like

Με ΦΕΚ η επιβολή νέων μέτρων και απαγορεύσεις. Αυστηρές συστάσεις και έλεγχος από τα αρμόδια όργανα

Με ΦΕΚ η επιβολή νέων μέτρων και απαγορεύσεις. Αυστηρές συστάσεις και έλεγχος…

Αποκλειστικό: Συνέντευξη του Προέδρου του Α.Σ. Καστοριάς Ναούμ Δίτσιου στη Χρύσα Κοσμίδου (Video)

Συνέντευξη του Προέδρου του Α.Σ. Καστοριάς Ναούμ Δίτσιου στη Χρύσα Κοσμίδου

Σ.Γ.Κ. “Ο Προφήτης Ηλίας”: Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για το νέο Δημιουργικό της 43ης Δ.Ε.Γ. Καστοριάς

Σ.Γ.Κ. “Ο Προφήτης Ηλίας”: Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για το νέο Δημιουργικό της…

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2017! Έριξαν φόλες στην πλατεία της Κολοκυνθούς στην οποία παίζουν μικρά παιδιά!

Η Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστοριάς μέσω της επίσημης σελίδας της στο facebook,…

Το όνομα του Συνδυασμού «ώρα για δουλειά», να γίνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον τόπο μας!

Το όνομα του Συνδυασμού «ώρα για δουλειά», να γίνει μήνυμα ελπίδας και…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 2.479.880 ευρώ για έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 2.479.880 ευρώ για έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών