Μόλις 9 χρόνια φυλάκιση στον Ιρανό παιδοκτόνο που αποκεφάλισε την 14χρονη κόρη του που αγάπησε 28χρονο

Μόλις εννέα χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν σε Ιρανό που αποκεφάλισε την κόρη του. Το έγκλημα τιμής έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη της χώρας.

Η 14χρονη Ρομίνα το είχε σκάσει με τον 28χρονο σύντροφό της και είχε ζητήσει από τις δικαστικές Αρχές να της επιτρέψουν να μην επιστρέψει στο σπίτι της φοβούμενη αντίποινα από τον πατέρα της, αλλά το αίτημά της δεν εισακούστηκε. Ο πατέρας – στο Ιράν θεωρείται φύλακας των θυγατέρων του. Έτσι, ο άντρας είχε ζητήσει από την αστυνομία να συλλάβει την κόρη του. Όπως προέκυψε μετά τον θάνατο της Ρομίνα, ο πατέρας είχε ζητήσει από τη γυναίκα του να αναγκάσει την κόρη τους να αυτοκτονήσει επειδή «είχε προσβάλει την τιμή» της οικογένειας. Τελικά την αποκεφάλισε ο ίδιος στις 21 Μαϊου, επειδή όπως είπε, η κόρη του το έσκασε από το σπίτι χωρίς την άδειά του. Η αστυνομία συνέλαβε και τον 28χρονο φίλο της Ρομίνα, Μπαχμάν Καουρί, ο οποίος καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση. Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι πατέρας της φίλης του αρνήθηκε να τους δώσει την άδεια να παντρευτούν επειδή ο Καουρί ήταν σουνίτης. Όσον αφορά στη διαφορά της ηλικίας τους ο ίδιος είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι η Ρομίνα του ζήτησε να την παντρευτεί για να γλιτώσει από τον πατέρα της που την έδερνε καθημερινά καθώς ήταν εθισμένος σε ναρκωτικά.

 Οργή για την απόφαση του δικαστηρίου

Η μητέρα της 14χρονης Ρομίνα Ασράφι, Ράνα Ντάστι, δήλωσε οργισμένη με την ήπια απόφαση του δικαστηρίου καθώς «προκάλεσε πανικό» στην ίδια και την οικογένειά της. Ο πατέρας της 14χρονης την είχε σκοτώσει επειδή το έσκασε μ’έναν 28χρονο κι η γυναίκα του είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης κι ότι μετά από 15 χρόνια γάμου δεν θέλει με τίποτε να συνεχίσει τη ζωή της με τον παιδοκτόνο σύζυγο, αφού ανησυχεί για τις ζωές του μοναδικού της γιου και άλλων συγγενών της. «Δεν θέλω πια να γυρίσει ο άντρας μου στο χωριό», είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ilna. H υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στο Ιράν για τη συχνότητα των λεγόμενων «εγκλημάτων τιμής», την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των παιδιών και την ανισότιμη μεταχείριση των φύλων στα δικαστήρια της χώρας. Προσπάθειες που καταβλήθηκαν παλαιότερα ώστε να παρέχει μεγαλύτερη προστασία στα παιδιά η νομοθεσία της χώρας σκόνταψαν στην άρνηση του Συμβουλίου των Φρουρών του Ιράν, που έκριναν «αντι-ισλαμικά» τα σχέδια της Βουλής. Η ήπια ποινή που επιβλήθηκε στον παιδοκτόνο πατέρα προκάλεσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Ιράν, με αρκετούς χρήστες να υποστηρίζουν ότι τα «εγκλήματα τιμής» είναι συχνά σε αγροτικές περιοχές και γίνονται ανεκτά από το κράτος. Άλλοι επεσήμαναν ότι τα εννιά χρόνια κάθειρξης δεν είναι τίποτε μπροστά στις ποινές που επιβάλλονται σε γυναίκες, οι οποίες διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικής χρήσης μαντίλας στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

mixanitouxronou.gr

Μόλις 9 χρόνια φυλάκιση στον Ιρανό παιδοκτόνο που αποκεφάλισε την 14χρονη κόρη του που αγάπησε 28χρονο…

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/molis-9-chronia-fylakisi-ston-irakino/

Μόλις 9 χρόνια φυλάκιση στον Ιρανό παιδοκτόνο που αποκεφάλισε την 14χρονη κόρη του που αγάπησε 28χρονο…

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/molis-9-chronia-fylakisi-ston-irakino/