Οι μεταρρυθμίσεις δεν είνα εύκολες αλλά είναι απαραίτητες – Συνεχάρη τον ελληνικό λαό για τη δύσκολη διαδικασία που πέρασε – Τσίπρας: Ελπίζουμε σε αποτελέσματα για το θέμα του χρέους – Μετά το κατ’ ιδίαν ραντεβού θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου

Το μήνυμα ότι η ελάφρυνση χρέους είναι σημαντική θα μεταφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα στις συναντήσεις που θα έχει με τους Ευρωπαίους ηγέτες στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη όπως είπε στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες πριν την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στο μήνυμα μου προς την Ευρώπη θα τονίζω την άποψη μας ότι η λιτότητα μόνο δεν προσφέρει ευδαιμονία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον ελληνικό λαό για τη δύσκολη διαδικασία που πέρασε και εξέφρασε την ελπίδα δεδομένης της φετινής ανάπτυξης «να χτίσουμε πάνω σε αυτή».

Παράλληλα τόνισε ότι μαζί με αυτή την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις που «δεν είναι εύκολες αλλά απαραίτητες» θα υπάρξει πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Στην αναφορά του στο προσφυγικό ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε ξανά τον ελληνικό λαό για τη στάση του και τόνισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν μια δίκαιη λύση για το Κυπριακό.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τιμή το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε την Ελλάδα «ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ταξιδιού» τονίζοντας ότι «από μόνο του είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό στην Ευρώπη και την παγκόσμια κοινότητα».

«Γιατι η Ελλάδα δεν κουβαλάει μόνο την αρχαία παράδοση αλλά μάχεται και στο σήμερα, στο παρόν για την υπεράσπιση αξιών όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε ο ελληνικός λαός τα τελευταία 5 χρόνια τονίζοντας ότι «σταθήκαμε όρθιοι και το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνουμε και τώρα ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα οι κόποι του λαού θα βρουν ανταπόκριση και να έχουμε αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις για το θέμα του χρέους με θετικές εξελίξεις γι’ αυτό αλλά και το Κυπριακό στο οποίο ελπίζουμε σε μια βιώσιμη λύση».

«Ανυπομονώ να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν και είμαι βέβαιος ότι το ταξίδι θα είναι ουσιαστικό και θα έχει σημαντικά αποτελέσματα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 19:30 ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου και της αμερικανικής αντιπροσωπείας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο δείπνο πρόκειται να παρακαθίσουν 120 άτομα από τον πολιτικό και επιστημονικό χώρο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο τον Αμερικανό Πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον κ. Ομπάμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σε πλήρη ενεργοποίηση ο νόμος για την παραχώρηση εκτάσεων του ΥΠΑΑΤ σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και σε ανέργους

 Οριστικό τέλος μπαίνει στο προηγούμενο καθεστώς παραχώρησης εκτάσεων ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής…

Ένας άνδρας θέλησε να κολυμπήσει στο μαγευτικό Yellowstone και βρήκε τραγικό θάνατο, καθώς άρχισε να “λιώνει” από το οξύ της παράξενης πηγής

Ένας άνδρας από το Όρεγκον των ΗΠΑ και η αδερφή του θέλησαν…

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2019

Στις 6  Ιουνίου η πρεμιέρα των Πανελλαδικών

Πανελλήνιες εξετάσεις 2018: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Πρόγραμμα

Αντίστροφα πλέον, μετρούν μαθητές, καθηγητές και γονείς για το τέλος των μαθημάτων…

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου – Εμμανουηλίδου: «Σήμερα έτρεξα για όσους χάθηκαν στα Τέμπη»

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε έναν εξαιρετικό προκριματικό αγώνα και αργότερα έστειλε λίγη ελπίδα με τα λόγια της.

34χρονη από τον Πύργο έκανε το AstraZeneca και έπαθε αιμορραγικό εγκεφαλικό

Αιμορραγικό εγκεφαλικό υπέστη μία 34χρονη γυναίκα λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της…

Τα δυο «παράλογα» μέτρα & το 13032: Πώς μπορεί να «μπλοκαριστείτε» σε άλλο Δήμο

Τα δυο «παράλογα» μέτρα & το 13032: Πώς μπορεί να «μπλοκαριστείτε» σε…

Τσέρνομπιλ: Ο Λουκασένκο «ανέλαβε» την ηλεκτροδότηση του πυρηνικού σταθμού

Λευκορώσοι ειδικοί ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την παροχή ενέργειας στον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό.

Νέα στοιχεία για το σκανδιναβικό ψύχος – Έρχονται θερμοκρασίες -10 βαθμών!

Νέα στοιχεία για το σκανδιναβικό ψύχος – Έρχονται θερμοκρασίες -10 βαθμών!