Καταναλώνοντας τηλεοπτικά σκουπίδια/ Γράφει η Τάνια ‘Ωττα

Τα προϊόντα της σημερινής τηλεοπτικής βιομηχανίας δείχνουν ότι η ποιότητα και η τηλεθέαση έχουν πάρει διαφορετική κατεύθυνση.

Η τηλεόραση, το αγαπημένο κουτί που αποτελούσε συνδετικό κρίκο σε μία οικογένεια δεν έχει πλέον την αίγλη που συνήθιζε  κι έχει μετατραπεί σε έναν πομπό σκουπιδιών , γεμάτο χυδαιότητα, εξευτελισμό, διαστροφή και ανοησία.

Το τηλεοπτικό κοινό έχει μετατραπεί σε μία άβουλη μάζα που καθοδηγείται από τηλεοπτικά προγράμματα που πουλάνε ανθρώπινο πόνο, σεξ, βία και ίντριγκα. Η τακτική της κλειδαρότρυπας απέδωσε καρπούς στο παρελθόν, κάνοντας τα νούμερα της τηλεθέασης να χτυπήσουν κόκκινο και τους καναλάρχες να τρίβουν τα χέρια τους.

Τα τηλεριάλιτι, τείνουν να μετατρέψουν τους τηλεθεατές σε ηδονοβλεψίες που χορταίνουν με σκουπίδια κι αφήνονουν την κριτική τους σκέψη να βρίσκεται σε λήθαργο.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων έχει υποβαθμιστεί αρκετά, κι αυτό φαίνεται από την στροφή του κόσμου στην συνδρομητική τηλεόραση. Διαφημιστικές ζώνες μεγάλης διάρκειας, τηλεοπτικές σειρές που επαναλαμβάνονται εδώ και πολλά χρόνια κι έχουν αρχίσει να κουράζουν και ριάλιτι που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεφτιλίζουν το ανθρώπινο είδος, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν τη νοημοσύνη του κοινού και να περάσουν συγκεκριμένα πρότυπα στους νέους σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση και την σεξουλικότητα.

Τα ΜΜΕ ανέκαθεν εκμεταλλευόντουσαν τη δύναμή τους ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης, μόνο που στην περίπτωση συγκεκριμένων τηλεοπτικών προγραμμάτων δεν μιλάμε για διαμόρφωση της κοινής γνώμης αλλά για εξευτελισμό του ανθρώπου στο βωμό του κέρδους.

Εδώ έρχεται να προστεθεί η ευθύνη του κάθε τηλεθεατή να επιλέξει τι είδους πρόγραμμα θα καταναλώσει και να αναπτύξει την κριτική του σκέψη, σεβόμενος πρωτίστως τον εαυτό του. Όπως ακριβώς φροντίζουμε το σώμα μας επιλέγοντας με προσοχή τι θα φάμε και τι θα πιούμε, με την ίδια λογική θα πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά τι είδους πνευματική τροφή θα καταναλώσουμε και πως θα ψυχαγωγήσουμε ποιοτικά τον εαυτό μας, στον ελάχιστο χρόνο που μας απομένει να ξοδέψουμε γι΄ αυτό.

You May Also Like

Πώς ταξίδεψα σε 8 χώρες ξοδεύοντας ελάχιστα

Συμβουλές για να τολμήσετε ένα ταξίδι στον κόσμο

Δημοσίευση παλαιών προτάσεων για ανάπτυξη του Δήμου Άργους από έναν δημότη που πονάει το Άργος

Υπάρχουν σε όλο το Δήμο άπειρες φυσικές τοποθεσίες όπου μπορούν να γίνουν έργα υποδομής

Η Παναγία Βλασχερνίτισσα {: κυοφορούσα Παρθένος} σε τοιχογραφία του Γέρμα Καστοριάς {17ος αιών}

Η Παναγία Βλαχερνίτισσα {: κυοφορούσα Παρθένος} σε τοιχογραφία του Γέρμα Καστοριάς {17ος…

Ο υιός του ανθρώπου ελθών ευρήσει την πίστην;Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας

Ο υιός του ανθρώπου ελθών ευρήσει την πίστην; Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας…

Αύγουστος Κορτώ για τις φωτιές: Δεν χρειάζεται να τους αποκαλούμε εμπρηστές, ας λέμε απευθείας δολοφόνος

Ο Αύγουστος Κορτώ ξέσπασε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, με αφορμή τις…

Mουσικές Tαξιαρχίες, το συγκρότημα – πρόκληση των 80s. Κατασχέθηκε ο δίσκος τους και συνελήφθησαν επί σκηνής για περιύβριση

  Mουσικές Tαξιαρχίες, το συγκρότημα – πρόκληση των 80s. Κατασχέθηκε ο δίσκος…

Ο 90χρονος παππούς μαζεύει δύναμη για να πάει με το ποδήλατο του το ηλικιωμένο σκυλί του στον κτηνίατρο

Ο 90χρονος παππούς μαζεύει δύναμη για να πάει με το ποδήλατο του…

Είναι 56 ετών, μοιάζει με 30άρη, έχει 7 εγγόνια και εξηγεί τα μυστικά της νεότητάς του

Table of Contents Hide Είναι 56 ετών, μοιάζει με 30άρη, έχει 7…

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Θα τους είχα κλείσει ήδη όλους στη φυλακή», λέει ο Κούγιας

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Θα τους είχα κλείσει ήδη όλους στη φυλακή»,…

Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα στην θάλασσα

Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα στην θάλασσα