Σκύδρα: Χτύπησαν στο κεφάλι αδέσποτη σκυλίτσα – Τέλειωσε η σύμβαση με τον γιατρό, και;

Ένα πολύ άσχημο περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου σκύλου διαβάζουμε στη σελίδα της Στοργής-Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας

https://www.facebook.com/www.adespota.gr/ και πραγματικά ανησυχούμε για το πού πάνε τα πράγματα. Αυτή η χρονιά είναι μία από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων όσον αφορά τις κακοποιήσεις ζώων. Κάθε μέρα, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, βασανίζονται με απάνθρωπο τρόπο αθώα ζώα. Και το πιο τραγικό από όλα είναι ότι κανείς δεν συλλαμβάνεται ώστε να τιμωρηθεί. Κανείς δεν μιλάει γιατί κανείς δεν θέλει να μπλέξει.
Το σκυλάκι αυτή τη φορά που γνώρισε την απάνθρωπη συμπεριφορά κάποιου λέγεται Σάλλυ. Η σκυλίτσα βρέθηκε τραυματισμένη από τους εργαζόμενους του εργοστασίου Σάλιγκαρ, στη Σκύδρα του Νομού Πέλλας. Ήταν χτυπημένη στο κεφάλι της και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της.

Οι εθελοντές της φιλοζωικής πήγαν στο σημείο και κάποια στιγμή εντόπισαν τη σκυλίτσα, η οποία ήταν χτυπημένη στο κεφάλι, είχε σπάσει μέρος του κρανίου και είχε ήδη αρχίσει η πληγή να μαζεύει διάφορα έντομα. Η φορά δε του χτυπήματος ήταν από πάνω προς τα κάτω, κάτι που σημαίνει ότι δεν την είχε χτυπήσει αυτοκίνητο αλλά ανθρώπινο χέρι.
Ακολούθησε χειρουργείο. Η πληγή καθάρισε και ράφτηκε. Το ζωάκι ήταν κοκαλιασμένο από την πείνα και γενικά σε πολύ άσχημη κατάσταση. Στη συνέχεια πήγε στο καταφύγιο του σωματείου.


Οι άνθρωποι του σωματείου κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια, ώστε η σκυλίτσα να κάνει εξετάσεις για να δουν ακριβώς την κατάσταση της υγείας της. Η σύμβαση του δήμου με το γιατρό τελείωσε και θα πρέπει να τα πληρώσουν οι ίδιοι τα χρήματα. Για όλα τα άλλα ανανεώνονται οι συμβάσεις ή βρίσκονται χρήματα. Τόσες εκδηλώσεις θα γινόταν που θα χρηματοδοτούσε ο δήμος, που λόγω κορονοϊού αναβλήθηκαν. Ας δοθούν μια φορά για να στηριχθούν τα αδέσποτα…
Περιοχή Σκύδρας-Ν. Πέλλας. Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα.
Παρακαλούμε σκεφτείτε να τους ενισχύσετε μέσω κατάθεσης στην Εθνική τράπεζα:
ΙΒΑΝ :GR0501104730000047361038988
ή στο Paypal: animalwelfareskydras@gmail.com
Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για αυτούς. Μην ξεχνάτε ότι είναι εθελοντές.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

ΠΗΓH:logospellas.gr