Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς με τον Δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη

 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δήμαρχου Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη  και αντιπροσωπείας του Σωματείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Υ Καστοριάς Ιωάννη Σπυρίδη και τον Γενικό Γραμματέα αυτής Μηνά Τοτονίδη  προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και ειδικότερα τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στη Δ.Α Καστοριάς.

 

 

 

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαρίστησε  τον Δήμαρχο για τη συμβολή του Δήμου Καστοριάς και την έμπρακτη συμπαράστασή  του στο έργο των Αστυνομικών ειδικότερα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας που έπληξε την πόλη. Επίσης λόγω της αρμοδιότητάς του, μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα ονοματοδοσίας της οδού που βρίσκεται μπροστά στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο.

 

 «Στον Δήμαρχο καταθέσαμε  υπόμνημα για  το ζήτημα που αφορά την είσοδο των τέκνων των Αστυνομικών στους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς σταθμούς και του ζητήσαμε να ληφθεί από μέρους του ειδική μέριμνα προκειμένου να διευκολύνονται οι συνάδελφοι που “τεχνητά” έχουν εξαιρεθεί από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αδυνατούν να καταφύγουν στους ιδιωτικούς σταθμούς».      

 

Ο  Δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης από την πλευρά του αφού εξήρε το έργο των Αστυνομικών για το ήθος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν καθημερινά τόσο  για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή, όσο και για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ενημέρωσε το Προεδρείο της Ε.Α.Υ. ότι το το θέμα της ονοματοδοσίας θα τεθεί άμεσα προς επίλυση. Σχετικά με το υπόμνημα που κατατέθηκε  αναγνώρισε το αίτημα της Ε.Α.Υ.  ως δίκαιο, εξέφρασε την θετική καταρχάς πρόθεση του Δήμου στην υλοποίησή  του και το προώθησε στα αρμόδια όργανα προκειμένου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις. 

 

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς συνεχίζει τις επαφές και της συναντήσεις της με Φορείς της πόλης μας αναδεικνύοντας σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα που απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό ενώ με τις προτάσεις και της παρεμβάσεις της συμβάλει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων».