Μόρια: 35 θετικοί στον κορονοϊό αναζητούνται μετά την καταστροφή – Φόβοι για εξάπλωση του ιού

Στο έλεος του κορονοιού η Λέσβος. Σε υγειονομική βόμβα κινδυνεύει να εξελιχθεί η κατάσταση μετά την πυρκαγιά εάν δεν κινητοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά ο κρατικός μηχανισμός.

Ύστερα από την ολοσχερή καταστροφή στη Μόρια 35 πρόσφυγες οι οποίοι είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοιό αναζητούνται αυτή την ώρα χωρίς κανείς από τους αρμοδίους να μπαίνει σε λεπτομέρειες Όπως επίσης αναζητούνται άλλοι 100 με τους οποίους είχαν έλθει σε επαφή, συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα την ώρα που η πανδημία κάνει θραύση καθώς άλλα 15 κρούσματα της νόσου καταγράφηκαν την Τετάρτη στη Λέσβο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα 11 από αυτά προέρχονται το ΚΥΤ της Μόριας. Η εξάπλωση του κορονιού στον νησί γενικότερα, λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις καθώς συνολικά από τις 12 Αυγούστου που ξέσπασε το κύμα της πανδημίας, όταν δηλαδή καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη Λέσβο, έχουν διαπιστωθεί 161 κρούσματα που σημαίνει ότι η πανδημία επελευάνει.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές λένε ότι οι πρόσφυγες φορείς του ιού έχουν εντοπιστεί χωρίς όμως, να διευκρινίζεται αν οι συγκεκριμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομειακές δομές και τεθεί σε καραντίνα. Όπως επίσης δεν διευκρινίζεται εάν έχουν εντοπιστεί οι 100 πρόσφυγες με τους οποίους είχαν έλθει σε επαφή.

Πρακτικά όμως, η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και εκφράζονται φόβοι για ραγδαία διασπορά του ιού. Την Τετάρτη ο δικηγόρος και μέλος της οργάνωσης Υποστήριξη Προσφύγων Αιγαίου είχε περιγράψει στα Dikaiologitika News την ελλιπή αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στον καταυλισμό της Μόριας όπου περίπου 13000 άνθρωποι στοιβάζονταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς την απαραίτητη υγιειεονομική θωράκιση.

 

dikaiologitika.gr