Ο Ερντογάν απάντησε στη Σύνοδο της Κορσικής: Είμαστε πολύ μεγάλοι για να μας φάτε

Ο Τούρκος πρόεδρος θυμήθηκε ένα βίντεο από την εποχή που ήταν Δήμαρχος

Ξεκάθαρα μηνύματα καταδίκης προς την Τουρκία και στήριξης απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο έστειλε η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος MED7 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Κορσική

Η απάντηση από την γειτονική χώρα δεν άργησε να έρθει και ήταν με ένα video που ανήρτησε στα social media ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τα μεσάνυχτα.

Το βίντεο έχει διάρκεια μόνο 10 δευτερόλεπτα αλλά είναι αρκετό για να δηλώσει τις προθέσεις του.

Το βίντεο είναι από την εποχή που ο Τούρκος πρόεδρος ήταν Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και ακούγεται να λέει: «Μας συγχωρείτε αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε».

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα, όχι όμως με προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την Hurriyet ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις και αποφασίστηκαν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε: «σκοπεύαμε να κάνουμε μια κοινή δήλωση στις 7 Αυγούστου, όμως δυστυχώς πριν απ΄αυτό εγκρίθηκε η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο και έγινε ένα βήμα πίσω προς την επίτευξη συμφωνίας».

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι η «Γερμανία  ζήτησε να δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία, αλλά η Ελλάδα έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμη για διάλογο».

Στη συνέχεια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις. Εάν η Ελλάδα είναι πεισματάρα, τότε επιμένουμε στις δικές μας προϋποθέσεις»

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στα θαλάσσια σύνορα και την ΑΟΖ λέγοντας: «Πρέπει επίσης να γίνει συμφωνία με τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες των χωρών.

Και τα ελληνικά νησιά, που βρίσκονται προς την πλευρά μας, δεν πρέπει να έχουν οικονομικό αποκλειστικό χώρο σε αυτό το σημείο.

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ακόμη και ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό το νησί απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας. Απέχει 550-600 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα».

newsbeast.gr