Σάλος με βίντεο στην Ισπανία: Αστυνομικός γονατίζει με αγριότητα στο λαιμό μαθητή που δεν φορούσε μάσκα

Η ιταλική κυβέρνηση υποσχέθηκε ατομικά θρανία, όμως παρατηρούνται ελλείψεις με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση να την καταγγέλλει για ανικανότητα. Την ίδια στιγμή στην Ισπανία αποτροπιασμό προκαλεί ένα απίστευτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Αστυνομικός γονατίζει πάνω στον λαιμό 14χρονου επειδή δεν φοράει μάσκα και αρνείται να δώσει τα στοιχεία του. Σε κατάσταση σοκ βάζει τις φωνές η μητέρα του.

Ο 14χρονος Ισπανός δεν φοράει μάσκα και αρνείται να δώσει τα στοιχεία του στον αστυνομικό. Ο ένστολος γονατίζει στον λαιμό του παιδιού και το κρατάει καθηλωμένο στο έδαφος.

Η μητέρα του 14χρονου βάζει τις φωνές όμως στο τέλος συλλαμβάνεται και η ίδια επειδή ο ανήλικος γιος της δεν φοράει μάσκα.

Οι Ισπανικές αρχές έκλεισαν ένα δημοτικό σχολείο στην πόλη Χαλντιμπάρ στη Χώρα των Βάσκων καθώς άγνωστος αριθμός δασκάλων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναστέλλει εντελώς τη λειτουργία του κατά την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος των σχολείων.

Η ιταλική κυβέρνηση υποσχέθηκε ατομικά θρανία και ειδικά διαχωριστικά στους διαδρόμους για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα.

Παρήγγειλε 3 εκατομμύρια ατομικά θρανία για 8 εκατομμύρια μαθητές και κατά τα φαινόμενα ούτε αυτά θα παραδοθούν έγκαιρα σε όλα τα σχολεία.

«Αντιμετωπίζουμε ένα σενάριο άνευ προηγουμένου. Έχουμε προετοιμαστεί, έχουμε ορίσει αυστηρό πλαίσιο, με βάρδιες και εναλλαγές μαθητών στις εξόδους και τις εισόδους, με καθορισμένα δωμάτια απομόνωσης COVID, εξειδικευμένους εργαζόμενους. Τώρα πρέπει να τα δούμε όλα αυτά στην πράξη.»

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε 11 εκατομμύρια μάσκες την ημέρα, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και 170 χιλιάδες λίτρα απολυμαντικού την εβδομάδα. «Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη μετάδοση στα σχολεία, αλλά έχουμε ορίσει οδηγίες, κανόνες, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες.»

Επτά στους δέκα γονείς ανησυχούν, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα, παραμονές των περιφερειακών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. «Δεν ξέρουν πού, πώς, πότε, τι ώρα. Διαφωνούν για το ποιος θα κάνει θερμομέτρηση, ποιος θα μπαίνει στο σχολικό, ποιος θα πηγαίνει στην καντίνα, δεν υπάρχει σχεδιασμός. Είναι ένα χάος!»

Στο ιταλικό νότο, περιφέρειες όπως η Καλαβρία μετέθεσαν το άνοιγμα των σχολείων στις 24 Σεπτεμβρίου.

www.megatv.com