Θεσσαλονίκη:  Έβαλαν παιδιά νηπιαγωγείου να κάνουν μάθημα σε υπόγειο

Παιδιά του 25ου Νηπιαγωγείου του δήμου Θεσσαλονίκης αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε υπόγειο – Στην εισαγγελία ανηλίκων οι γονείς

 

 

Σε συνθήκες που δεν αρμόζουν σε μία σύγχρονη κοινωνία αναγκάζονται να κάνουν μάθημα παιδάκια του 25ου νηπιαγωγείου του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στη Voria.gr.

Όπως επισημαίνουν, περίπου 20 μικρά παιδιά από το σύνολο των 70 δεν χωρούσαν στις αίθουσες του σχολείου, που συστεγάζεται με το 29ο δημοτικό στη Χαριλάου, με αποτέλεσμα το μάθημά τους αλλά και η πρώτη τους επαφή και εμπειρία με εκπαιδευτική δομή να γίνεται… στο υπόγειο.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα εν έτη 2020. Μικρά παιδιά να κάνουν μάθημα σε υπόγειο» ανέφερε γονιός μαθητή στη Voria.gr. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, οι αίθουσες δεν αερίζονται καν ενώ δεν υπάρχει και πρόσβαση στο φυσικό φως, αφού τα λιγοστά παράθυρα που υπάρχουν στις αίθουσες είναι μικρά, καλυμμένα και στο ύψος του ταβανιού.

Για τη διευθέτηση του προβλήματος μάλιστα ο δήμος Θεσσαλονίκης ξήλωσε ένα γήπεδο μπάσκετ που είχε φτιάξει με δικά του χρήματα στο προαύλιο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού, με σκοπό να τοποθετήσει κοντέινερ που θα φιλοξενήσει τα προνήπια και τα νήπια. «Ενημερωθήκαμε πως τα κοντέινερ είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθούν σε δύο μήνες» τόνισε ο γονιός μαθητή, κρατώντας ωστόσο επιφυλάξεις για το αν όντως θα τοποθετηθούν στο χρονικό αυτό διάστημα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: www.voria.gr