Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (21/11) στην Καστοριά και παράλληλα, όπως έχει πλέον καθιερωθεί τιμήθηκε και η μνήμη των Αποστράτων και των Βετεράνων.
20161121_102615Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, αποδίδοντας με τον τρόπο αυτό τον ελάχιστο φόρο τιμής, για όλα όσα έχουν προσφέρει στη χώρα μας οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, η Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωποι των Αστυνομικών, Στρατιωτικών και Πυροσβεστικών Αρχών, όπως επίσης και τοπικοί φορείς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, μετά τη λήξη των εορτασμών, θέλησε να περάσει το μήνυμά του «Στις 21 Νοεμβρίου εορτάζουμε τα Εισόδια  της Παναγίας μας Υπεραγίας Θεοτόκου και παράλληλα εορτάζουμε και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχει καθιερωθεί να τιμούμε και τους Αποστράτους και τους Βετεράνους. Το μήνυμα που προκύπτει μέσα από αυτόν το ελάχιστο φόρο τιμής που αποδώσαμε σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.   
Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, πιστές στο καθήκον τους και “δια του Χριστού την πίστην την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερίαν”, έδωσαν πολλούς αγώνες μέχρι τώρα. Η ιστορία, είναι γεμάτη από τις ηρωικές τους πράξεις, από τα κατορθώματά τους, αλλά και από τις θυσίες τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, προσφέρουν στο λαό τα μέγιστα και σε περιόδους ειρήνης. Έχουν αναλάβει μια πολύ μεγάλη ευθύνη και είναι δίπλα στον πολίτη σε πάρα πολλούς τομείς. Ας μην ξεχνάμε πως στις απομονωμένες περιοχές ο κόσμος τους βλέπει σαν σωτήρες, καθώς υπάρχουν στιγμές που ανταποκρίνονται καλύτερα, σε σχέση με τις κρατικές υπηρεσίες».
Χρύσα Κοσμίδου20161121_10301220161121_10213520161121_102301

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.