Τον περαμένο Μάιο παρακολουθήσαμε την πρώτη δοκιμή του Hyperloop στη Nevada, τον Ιούνιο μάθαμε για τη συμφωνία της εταιρείας του Elon Musk για τη δημιουργία ενός νέου “δρόμου του μεταξιού” μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, αλλά τελικά η πρώτη πραγματική εφαρμογή για το τραίνο του μέλλοντος θα γίνει στο Dubai.

Η Hypeloop One υπέγραψε τη συμφωνία για την κατασκευή γραμμής που θα ενώνει το Dubai με το Abu Dhabi (οι υπογραφές έπεσαν ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa), μια διαδρομή 2 ωρών με το αυτοκίνητο που όταν ολοκληρωθεί το έργο θα γίνεται μέσα σε μόλις 12 λεπτά! Παρόλα αυτά, μην περιμένετε ότι θα χρησιμοποιηθεί κανονικά από το επιβατικό κοινό. Ουσιαστικά, αποτελεί το πρώτο βήμα της εταιρείας για να αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο της σε πραγματικές συνθήκες, θέλοντας προφανώς να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα (τραίνο, σταθμούς κλπ.).

Η κατασκευή αυτής της πρώτης γραμμής αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, ωστόσο, μέσα στο 2017 θα δούμε μια νέα δοκιμή του ολοκληρωμένου τραίνου και πάλι στη Nevada.

TechGear

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.